mantelzorgwaardering in de gemeente Goes
mantelzorgwaardering in de gemeente Goes aangeleverd SMWO

Ruim 400 aanvragen in gemeente Goes voor mantelzorgwaardering

18 maart, 2024

Van onze redactie

GOES - De gemeente Goes geeft jaarlijks als blijk van waardering, aan mantelzorgers een extraatje. Deze waardering bestaat uit 75 euro. Ruim 400 zorgvragers hebben deze waardering inmiddels aangevraagd.

De mantelzorgwaardering wordt aangevraagd door de persoon die verzorging krijgt van een mantelzorger, de zorgvrager. De gemeente Goes spreekt met de mantelzorgwaardering haar waardering uit voor alle mantelzorgers die de gemeente telt. De tussenstand staat op dit moment op 418 aanvragen.

Mantelzorgwaardering aanvragen

De aanvrager vult het formulier in en ondertekent het. Dat kan schriftelijk, of digitaal via www.goes.nl/mantelzorgwaardering. Een papieren aanvraagformulier kan men afhalen bij het Stadskantoor of bij het Mantelzorgpunt van SMWO. Wie liever een formulier ontvangt via de post, kan contact opnemen met het klantcontactcentrum van de gemeente Goes (14 0113). 

Een belangrijke voorwaarde van de regeling is dat de zorgvrager inwoner moet zijn van de gemeente Goes. De vergoeding is van 1 februari 2024 tot en met 31 maart 2024 aan te vragen. Een zorgvrager kan maximaal één waardering aanvragen. Meer informatie over het aanvragen van de mantelzorgwaardering en de geldende voorwaarden is te vinden: www.goes.nl/mantelzorgwaardering.

Dit is een bericht van de gemeente Goes


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Annabel Reins in het archief.
Goes moordzaak 1796

GEMEENTEARCHIEF GOES STUIT OP VERHAAL MYSTERIEUZE MOORD: ECHTGENOTE WERD UIT HET RAAM GEDUWD

23 juni, 2024

Het Gemeentearchief van Goes heeft een opmerkelijk verhaal boven water gehaald. Over een man die in 1796 zijn vrouw vermoordde en een baby die achterbleef.

Zo'n vijftig demonstranten protesteren bij het gemeentehuis, tegen de uitbreiding van Roompot Kamperland.
Noord-Beveland Roompot

Teleurstelling bij oppositie over uitbreiding Kamperland: 'Maar we weten wél waar we aan toe zijn'

23 juni, 2024

In elk geval komt er nu een einde aan discussies over bezoekersaantallen bij Roomport Beach Resort, constateert oppositieraadslid Eric Mahieu van PvdA-GroenLinks.

Marjolein Sinke-Oele bij haar volkstuintje in Kruiningen.
Kruiningen vervuiling volkstuinen

Raadslid wil duidelijkheid over volkstuinvervuiling: ‘Veel onrust onder de tuinders’

23 juni, 2024

PvdA-raadslid Marjolein Sinke-Oele maakt zich zorgen over de mogelijke ernstige PFAS-vervuiling in het volkstuinencomplex aan het Achterwegje in Kruiningen. “De tuinders willen weten waar ze aan toe zijn.”

De Musicalvrienden
Goes De Veste

FESTIVAL DE VESTE BELEEFT ACHTSTE EDITIE

23 juni, 2024

Het is dit weekend voor achtste keer dat Festival De Veste in Goes op de rol staat. Jaarlijks wordt het festival gehouden in het gelijknamige stadspark. Foodtrucks, animatie voor kinderen en een podium waar bands optreden.

Criterium Kwadendamme in 1972 met onder andere Jan Raas, Wim de Waal, Toine van den Bunder en Tonny Huijzen.
Kwadendamme wielerronde

RONDE VAN KWADENDAMME NA 15 JAAR TERUG OP ZEEUWSE WIELERKALENDER

22 juni, 2024

De Ronde van Kwadendamme komt na vijftien jaar terug. Op 21 september zal de 57ste editie van deze ‘kermiskoers’ opnieuw worden verreden.

Oefening van de KNRM Hansweert met de andere drie Westerschelde-stations
Hansweert KNRM

DUBBEL JUBILEUM VOOR KNRM HANSWEERT

22 juni, 2024

De Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) bestaat tweehonderd jaar. Het KNRM-station in Hansweert heeft dit jaar ook een eigen jubileum te vieren.

Jong en oud vermaakten zich tijdens het ontmoetingsfeest
Goes ontmoetingsfeest

LEERLINGEN VAN BEATRIXSCHOOL FEESTEN VOOR LEESBOEKEN

22 juni, 2024

De Prinses Beatrixschool in Goes heeft het schooljaar vrijdag afgesloten met een ontmoetingsfeest. De opbrengst van het feest is voor de stichting What Goes On, die er leesboeken voor kinderen van aanschaft.

Christian Knaap
's-Heer Hendrikskinderen oranjecafé

PLAN OM MET DUIZEND MAN VOETBAL TE KIJKEN VALT IN DUIGEN: ‘HET IS NET EEN REGELWOUD’

22 juni, 2024

Grootse plannen had Christian Knaap met zijn café in 's-Heer Hendrikskinderen. Het zou hét grootste oranjecafé van Zuid-Beveland moeten worden. Maar hij loopt tegen een wirwar aan regels op.