opsporingsdiensten nemen 542 kilo cocaïne in beslag
opsporingsdiensten nemen 542 kilo cocaïne in beslag HV Zeeland

Ruim 500 kilo coke in haven bij Nieuwdorp

15 augustus, 2023

door: Marcel Steenbakker

NIEUWDORP - Bij een bedrijf aan de Denemarkenweg bij Nieuwdorp is dinsdagmiddag 542 kilo cocaïne in beslag genomen en afgevoerd. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat het bedrijf waar de drugs gevonden zijn, iets met de smokkel te maken heeft.

Dinsdagmiddag werd het Bijstandsteam van de Douane opgeroepen om assistentie te verlenen in het havengebied Vlissingen-Oost. Het team houdt zich veelal bezig met HARC-zaken, Hit And Run Cargo. In deze zaken draait het vaak om zogeheten uithalers, mensen die illegale goederen zoals drugs uit containers halen. 

Ook de FIOD, Fiscale Inlichtingen en Opsoringsdienst, is aanwezig alsook eenheden van de Koninklijke Marechaussee. De politie patrouilleert in de omgeving van de Denemarkenweg. Het is al snel duidelijk dat het waarschijnlijk om een grote partij drugs gaat die gevonden is bij een bedrijf.

Later in de middag wordt bevestigd dat de opsporingsdiensten 542 kilo cocaïne hebben aangetroffen. De drugs die een straatwaarde van 16 miljoen euro vertegenwoordigen, zijn in beslag genomen, afgevoerd en vernietigd.


Deel dit artikel


Advertentie

Lees ook

Cees van den Bos
Goes burgemeester

SGP-BURGEMEESTER URK STAPT OVER NAAR GOES

30 november, 2023

De gemeenteraad van Goes heeft Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Van den Bos is verbonden aan de SGP.

De lantaarn werd donderdagmorgen op de toren gezet.
's-Gravenpolder kerktoren

‘LANTAARN’ KERK ’S-GRAVENPOLDER TERUG VAN WEGGEWEEST

30 november, 2023

Er staat weer een spits op de toren van de Maartenskerk in ’s Gravenpolder. Donderdag is een gloednieuwe replica van ‘de lantaarn’ - zoals de spits genoemd wordt - geplaatst. De vorige bleek in zo’n slechte staat dat die niet meer gerestaureerd kon worden.

Er komt geen jachtvrije zone bij de dorpsranden van Reimerswaal.
Reimerswaal wildjacht

Geen jachtvrije zones bij dorpsranden Reimerswaal

29 november, 2023

De PvdA vreest voor ongelukken, nu de jagers dicht bij de nieuwbouw van de Veerhaven komen. Maar de jachtregels zijn streng en de kans dat er iets gebeurt is verwaarloosbaar, zegt wethouder Meeuwsen.

De huisarts in Hansweert
Hansweert

Raad Reimerswaal wil ultime inspanning voor behoud huisarts Hansweert

28 november, 2023

och klinkt er kritiek van de VVD: "We kunnen er niets aan veranderen, als gemeente geven we hiermee de inwoners valse hoop."

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak
Reimerswaal

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak

28 november, 2023

Hoewel een raadsmeerderheid weinig voelt voor de nieuwe motie van raadslid Marjolein Sinke-Oele, komt het college haar tegemoet. "Er wordt aan gewerkt", belooft wethouder Ad Meeuwsen.

Ons Dorpshuis in Kruiningen
Reimerswaal Kruiningen

Dorpshuis Kruiningen mag niet plat, vindt PvdA: 'Dit is erfgoed'

28 november, 2023

Het dorpshuis is versleten en de raad wil vervangende nieuwbouw mogelijk maken - daarvoor maakt ze 70.000 euro vrij, tien procent van de totale nieuwbouwkosten.

file op het tolplein bij Borssele vanwege een autobrand
112 nieuws Reimerswaal

Tunnel volledig afgesloten vanwege autobrand

28 november, 2023

De Westerscheldetunnel is dinsdagavond enige tijd volledig afgesloten geweest vanwege een autobrand in de westbuis richting Terneuzen.

huisartsenpraktijk in Hansweert
Reimerswaal Hansweert

Huisartsenpraktijk Hansweert op de helling

28 november, 2023

Het huisartsenteam van Zorg Op Zak heeft in een brief aan de inwoners van Hansweert laten weten op zoek te zijn naar een nieuwe huisarts die de praktijk over wil nemen. Mocht zich voor 1 april 2024 geen nieuwe praktijkhouder melden wordt de huidige praktijk gesloten.