de minitreinen in Hoedekenskerke mogen weer rijden
de minitreinen in Hoedekenskerke mogen weer rijden Reinier Zondervan (SGB)

Seinen op groen voor minitreinen Hoedekenskerke

23 maart, 2024

door: Marcel Steenbakker

HOEDEKENSKERKE - Een jaar nadat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) uit oogpunt van veiligheid de minitreinen stop zette staan de seinen weer op groen. Vanaf komend Paasweekend mogen jong en oud weer een ritje maken op het spoortraject.

Het was een zure appel die de vrijwilligers van de Stoomtrein Goes-Borsele een jaar geleden te verwerken kregen. De NVWA had op een aantal punten de minitreinen en het spoortraject afgekeurd. Gevolg: de treintjes mochten niet eerder rijden voordat aan alle veiligheidsvoorschriften was voldaan. Het scheelde de SGB behoorlijk wat inkomsten want de treintjes zijn populair. Na de magere corona-jaren waren de inkomsten ervan meer dan welkom.

Overigens bleek de SGB niet de enige 'gedupeerde', elders in het land werden bij andere minitreinenclubs keuringen verricht en werden ook daar treinen stopgezet.

Aanpassingen en TÜV-keuring

De vrijwilligers van de SGB zijn niet bij de pakken neer gaan zitten en hebben de nodige aanpassingen doorgevoerd. Deze aanpassingen aan treinen en spoorbaan hebben de goedkeuring gekregen van keuringsinstantie TÜV. Hierdoor staan de seinen weer op groen en mogen de treinen weer gaan rijden. Net op tijd want het nieuwe rittenseizoen van de SGB gaat weer van start.

Voor de minitreinen zijn nu ook weer extra machinisten nodig. Zij mogen de treinen gedurende het rittenseizoen weer besturen. Hiervoor zoekt de SGB nog vrijwilligers. Aanmelden kan vanaf 12 jaar!

Rittenseizoen

Naast de minitreinen gaan ook de grote stoom- en dieseltreinen weer rijden tussen Goes en Hoedekenskerke. De museumtreinen zijn niet alleen bij toeristen in trek. Menig treinfanaat heeft de weg naar het perron in Goes ontdekt en menig Bevelander maakt er een jaarlijks uitje van; even met de trein op en neer naar Hoedekenskerke, een kopje koffie of thee in De Buffer en weer terug naar Goes.

Meer informatie over speciale evenementen en rijtijden staan vermeld op de website van Stoomtrein Goes-Borsele.

 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024

15 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Bergsediepsluis
Reimerswaal Tholen

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

De Oesterdam die Reimerswaal en Tholen verbindt met elkaar is vanaf maandag voor ruim een week afgesloten voor vaar- en wegverkeer. Het wegdek van de Bergsediepsluis moet worden vervangen.

archief: chemisch afval in polder bij Rilland
Reimerswaal integrale controle

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

14 april, 2024

Bij een integrale controle in het buitengebied van Reimerswaal zijn geen grote overtredingen vastgesteld. Wel liepen medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant tegen een aantal zaken aan die nader onderzoek eisen.

de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

de auto landde op een andere auto
112 nieuws Reimerswaal

Auto crasht in Yerseke en landt op andere auto

12 april, 2024

Een personenauto is vrijdagmiddag gecrasht op een 'Amsterdammertje' en vervolgens over de kop geslagen en op een stilstaande auto terecht gekomen. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd
112 nieuws Goes

Bestuurder bestelbus aangehouden na aanrijding

12 april, 2024

De politie heeft vrijdagmiddag de chauffeur van een bestelbus aangehouden na een aanrijding met een fietser in Goes. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Impressie van het nieuw te bouw Hof van Groenedaal
Kloetinge nieuwbouw

GOES AKKOORD MET BOUWPLAN GROENEDAAL IN KLOETINGE

12 april, 2024

De gemeente Goes is akkoord met het plan voor de bouw van dertien appartementen en een zogenoemde ‘grondgebonden’ woning aan de Groenedaal 1 in Kloetinge. Op het plan zijn eerder 24 zienswijzen ingediend. De nieuwbouw moet plaats gaan vinden op de plek van de voormalige Kloetingse School.

Wethouder Maarten Both luidt de bel vanaf zijn waterfiets.
Hansweert brug

Nieuwe brug voor Hansweert: Een tweedehandsje uit Yerseke

12 april, 2024

"Maar nog zo goed als nieuw", zegt wethouder Maarten Both. En: hergebruik van bestaande materialen is circulair én duurzaam, benadrukt hij. "Dat is ook wat we met deze nieuwe wijk willen laten zien."