regenboogvlag
regenboogvlag Pixabay

Splinter Chabot naar Kapelle over coming-out

10 oktober, 2023

door: Marcel Steenbakker

KAPELLE - In 2009 riep toenmalig minister Ronald Plasterk van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap naar buitenlands voorbeeld 11 oktober uit tot Nationale Coming-Out Dag. Een dag waarop je viert dat iedereen open kan zijn over wie ze zijn. De dag moet bijdragen aan de algehele acceptatie van mensen zoals ze zijn.

Toch is 'uit de kast' komen niet voor iedereen makkelijk. Er kunnen barrières zijn die ervoor zorgen dat acceptatie niet geheel moeiteloos verloopt. Niet voor iemands omgeving maar zeker ook niet voor de persoon in kwestie zelf. Barrières op grond van bijvoorbeeld geloofsovertuiging, leef-, en woonomgeving en zelfs wetgeving (in het buitenland!) en acceptatie van hoe je zelf bent. 

Splinter Chabot

Splinter Chabot schreef in 2020 het boek Confettiregen. In dit boek vertelt Splinter vanuit de hoofdpersoon Wobie over zijn worstelingen die hijzelf meemaakte om zijn coming-out. In het verlengde van Coming-Out Dag komt Splinter 18 oktober op uitnodiging van de gemeente Kapelle en Boekhandel Lectori naar De Vroone. Hij zal in gesprek gaan met Regenboogambassadeur Maxim Buise en wethouder Annabeth Evertz.

Acceptatie en jezelf kunnen én mogen zijn

Tijdens het gesprek zullen onderwerpen besproken worden zoals acceptatie en jezelf kunnen en mogen zijn in de huidige maatschappij. Wat is de invloed van bijvoorbeeld het platteland, de stad en het eigen gezin in het persoonlijke ontwikkelingsproces. Na het interview is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De avond vindt plaats woensdag 18 oktober, aanvang 20.00 uur, in De Vroone in Kapelle. De bijeenkomst is gratis toegankelijk maar bezoekers moeten zich vooraf aanmelden en een toegangsticket bestellen bij Kapelle Cultureel.

Bron: Kapelle Cultureel


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

De plek waar de 59 woningen gebouwd gaan worden
Wilhelminadorp nieuwbouw

NIEUWE ONTSLUITING ZUIDKANT WILHELMINADORP

18 juli, 2024

Er komt een extra ontsluiting voor het verkeer in het bouwplan aan de zuidkant van Wilhelminadorp. Nadat het plan was gepresenteerd, kwamen er veertien bezwaren binnen van mensen, die liever niet zien dat de ontsluiting via de bestaande wijk loopt.

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over  flexvervoer
Wemeldinge Kapelle

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over flexvervoer

18 juli, 2024

Inwoners mochten meedenken over waar de Flex en deelmobiliteit kunnen starten. Ze konden via een interactief onderdeel praten over hun nieuwe vervoerssituatie. Inwoners die hun ideeën en vragen in een ideeënbus stopten, krijgen een persoonlijke reactie.

De jachthaven van Wemeldinge
Wemeldinge haven

Na actiedag Yerseke ook jachthaven Wemeldinge gecontroleerd op strafbaarheden

18 juli, 2024

Havencontroles vinden regelmatig plaats, omdat het gewilde plaatsen zijn waar (drugs)criminelen hun slag willen slaan. Ook ditmaal zijn geen ernstige overtredingen vastgesteld.

Wethouder Arno Witkam zoekt het juiste gereedschap uit….
Borsele fietsreparatiestations

ZAK VAN ZUID-BEVELAND: REPARATIESETS LANGS FIETSROUTES

17 juli, 2024

De gemeente Borsele heeft drie fietsreparatiesets geplaatst langs populaire routes. Wie problemen heeft met de fiets kan terecht in Heinkenszand (Stelleplas), Kwadendamme (Groenewegje) en Baarland (bij De Landing).

tolplein Westerscheldetunnel
Bevelanden Westerscheldetunnel

Allerlaatste tolvrije zaterdagen Westerscheldetunnel

16 juli, 2024

Zullen de tolvrije zaterdagen van de Westerscheldetunnel de geschiedenis ingaan als het broodje kroket en de kom erwtensoep op de PSD-boten? Wellicht niet maar feit is dat de allerlaatste tolvrije zaterdagen dit najaar plaatsvinden.

Vitaal ouder worden is belangrijk voor het sociale netwerk van senioren.
kapelle mantelzorg

Vitaliteitsmarkt met 'health check' voor Kapelse senioren

16 juli, 2024

Alle inwoners van 70 jaar en ouder in de gemeente Kapelle krijgen een uitnodiging voor de vitaliteitsmarkt in zaal De Vroone, op donderdag 12 september tussen 9.00 en 12.00 uur.

brand bij Top Taste Kapelle
112 nieuws Kapelle

Zeer grote brand bij uienverwerker Kapelle: hulp brandweer Brabant

15 juli, 2024

Bij een uien verwerkend bedrijf aan de Kloosterpoort in Kapelle is maandagmiddag rond 17.30 brand uitgebroken.

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan
Pumptrack jeugdsport

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan

15 juli, 2024

Het heeft vier jaar geduurd, maar nu is het zo ver. "De gemeente moest eerst kijken of de tijd rijp was en of er voldoende interesse voor is." En dat blijk zéker het geval - zegt Boaz.