Een zware tak is op een deel van de Hervormde Kerk in Kapelle gevallen.
Een zware tak is op een deel van de Hervormde Kerk in Kapelle gevallen. Omroep Zeeland

Storm raast over zeeland: deel boom valt op kerk Kapelle

2 november, 2023

door: Han Verbeem

GOES - De storm Ciarán raast met volle kracht over Zeeland. In Kapelle is een zware tak van een boom afgebroken en op een deel van de Hervormde Kerk gevallen, de schade is onbekend. In Hansweert zijn zonnepanelen van het dak van een verkeerspost weggewaaid. Ook elders in de Bevelanden is veel schade - met concentraties rondom Goes en Kapelle - signaleert schadeverzekeraar ZLM.

Bij ZLM in Goes zijn donderdag rond 14.00 uur zo'n 60 tot 70 schademeldingen binnengekomen. Het gaat vooral om schade aan daken met weggewaaide dakpannen, schuttingen en motorvoertuigen. Edwin Goetheer, afdelingshoofd Schade bij ZLM, verwacht vrijdagochtend de piek in het aantal meldingen. "Het hoogtepunt van de storm moet nog komen", zegt hij. "De meeste mensen wachten de storm af en gaan de volgende dag de schade opnemen." 

Code oranje

Storm Carián doet donderdagochtend zijn intrede bij de monding van de Westerschelde, met windkracht 9 bij Wacheren. Rond 11.00 uur heeft het KNMI code oranje afgegeven in Zeeland, waarbij windstoten worden verwacht van 100 tot 110 km per uur.  "Dat is het zwaarste in Nederland", aldus Goetheer. "In tegenstelling tot andere stormen, die alleen de kust aanschampen, reikt deze storm verder landinwaarts." Daarbij zijn de gevolgen ook tot aan de grens met Brabant en verder te merken. Sinds 07.00 uur is ook de scheepvaart op de Westerschelde gestremd. de Westerschelde Ferry is tijdens de storm buiten dienst.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024

15 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Bergsediepsluis
Reimerswaal Tholen

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

De Oesterdam die Reimerswaal en Tholen verbindt met elkaar is vanaf maandag voor ruim een week afgesloten voor vaar- en wegverkeer. Het wegdek van de Bergsediepsluis moet worden vervangen.

archief: chemisch afval in polder bij Rilland
Reimerswaal integrale controle

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

14 april, 2024

Bij een integrale controle in het buitengebied van Reimerswaal zijn geen grote overtredingen vastgesteld. Wel liepen medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant tegen een aantal zaken aan die nader onderzoek eisen.

de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

de auto landde op een andere auto
112 nieuws Reimerswaal

Auto crasht in Yerseke en landt op andere auto

12 april, 2024

Een personenauto is vrijdagmiddag gecrasht op een 'Amsterdammertje' en vervolgens over de kop geslagen en op een stilstaande auto terecht gekomen. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd
112 nieuws Goes

Bestuurder bestelbus aangehouden na aanrijding

12 april, 2024

De politie heeft vrijdagmiddag de chauffeur van een bestelbus aangehouden na een aanrijding met een fietser in Goes. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Impressie van het nieuw te bouw Hof van Groenedaal
Kloetinge nieuwbouw

GOES AKKOORD MET BOUWPLAN GROENEDAAL IN KLOETINGE

12 april, 2024

De gemeente Goes is akkoord met het plan voor de bouw van dertien appartementen en een zogenoemde ‘grondgebonden’ woning aan de Groenedaal 1 in Kloetinge. Op het plan zijn eerder 24 zienswijzen ingediend. De nieuwbouw moet plaats gaan vinden op de plek van de voormalige Kloetingse School.

Wethouder Maarten Both luidt de bel vanaf zijn waterfiets.
Hansweert brug

Nieuwe brug voor Hansweert: Een tweedehandsje uit Yerseke

12 april, 2024

"Maar nog zo goed als nieuw", zegt wethouder Maarten Both. En: hergebruik van bestaande materialen is circulair én duurzaam, benadrukt hij. "Dat is ook wat we met deze nieuwe wijk willen laten zien."