Een zware tak is op een deel van de Hervormde Kerk in Kapelle gevallen.
Een zware tak is op een deel van de Hervormde Kerk in Kapelle gevallen. Omroep Zeeland

Storm raast over zeeland: deel boom valt op kerk Kapelle

2 november, 2023

door: Han Verbeem

GOES - De storm Ciarán raast met volle kracht over Zeeland. In Kapelle is een zware tak van een boom afgebroken en op een deel van de Hervormde Kerk gevallen, de schade is onbekend. In Hansweert zijn zonnepanelen van het dak van een verkeerspost weggewaaid. Ook elders in de Bevelanden is veel schade - met concentraties rondom Goes en Kapelle - signaleert schadeverzekeraar ZLM.

Bij ZLM in Goes zijn donderdag rond 14.00 uur zo'n 60 tot 70 schademeldingen binnengekomen. Het gaat vooral om schade aan daken met weggewaaide dakpannen, schuttingen en motorvoertuigen. Edwin Goetheer, afdelingshoofd Schade bij ZLM, verwacht vrijdagochtend de piek in het aantal meldingen. "Het hoogtepunt van de storm moet nog komen", zegt hij. "De meeste mensen wachten de storm af en gaan de volgende dag de schade opnemen." 

Code oranje

Storm Carián doet donderdagochtend zijn intrede bij de monding van de Westerschelde, met windkracht 9 bij Wacheren. Rond 11.00 uur heeft het KNMI code oranje afgegeven in Zeeland, waarbij windstoten worden verwacht van 100 tot 110 km per uur.  "Dat is het zwaarste in Nederland", aldus Goetheer. "In tegenstelling tot andere stormen, die alleen de kust aanschampen, reikt deze storm verder landinwaarts." Daarbij zijn de gevolgen ook tot aan de grens met Brabant en verder te merken. Sinds 07.00 uur is ook de scheepvaart op de Westerschelde gestremd. de Westerschelde Ferry is tijdens de storm buiten dienst.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

De theethuin van Sequoiahof in Vlake - die meedoet met de HogeNood-app
Toerisme HogeNood-app

Reimerswaal zoekt wc-gelegenheden voor HogeNood-app

25 juli, 2024

De HogeNood-app is ruim een jaar bekend in Reimerswaal. Maar de gemeente vraagt ondernemers en inwoners om hun wc's ook aan te melden als 'hulp bij hoge nood'. De theetuin van Sequoiahof in Vlake doet al mee met de app.

de politie doorzocht verschillende appartementen in Goes-Zuid
112 nieuws Goes

Bedreiging leidt naar hennepkwekerij

24 juli, 2024

De politie heeft naar aanleiding van een bedreiging met vuurwapen dinsdagavond in Goes-Zuid een hennepkwekerij in Wolphaartsdijk ontdekt. De kwekerij werd gevonden in de woning van de verdachte van de bedreiging. Een vuurwapen werd niet gevonden.

voorbeeld professionele hennepkwekerij
112 nieuws Kapelle

Locoburgemeester sluit woning en loodsen Wemeldinge na drugsvondst

23 juli, 2024

Locoburgemeester Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft maandag een woning en twee loodsen in Wemeldinge voor de duur van drie maanden gesloten. Een maand geleden werden in de loodsen een in werking zijnde hennepkwekerij en kweekmaterialen gevonden.

de motor wordt getakeld
112 nieuws Borsele

Motorrijder onderuit bij Borssele

23 juli, 2024

Een motorrijder is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de N62 bij Borssele. Ambulancemedewerkers hebben het slachtoffer ter plaatse behandeld aan zijn verwondingen. De motor is getakeld door een bergingsbedrijf.

Burgemeester Cees van den Bos verwelkomt de nieuwe Goese burger en feliciteert haar ouders
Goes veertigduizendste inwoner

‘REGENBOOGKINDJE’ BOBBI IS VEERTIGDUIZENDSTE INWONER GOES

22 juli, 2024

De gemeente Goes heeft maandagmorgen de veertigduizendste inwoner officieel welkom geheten. Het gaat om Bobbi Pahlad van Tiggelhoven. Zij is op 2 juni geboren.

Culturele Agenda t/m 31 juli 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m 31 juli 2024

22 juli, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

verwarde persoon op daken van woningen in Goes Centrum
112 nieuws Goes

Verwarde man op daken van woningen Goes Centrum

20 juli, 2024

Een verwarde man heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de hulpdiensten geruime tijd bezig gehouden door over daken te lopen van woningen in het centrum van Goes. Het incident trok veel bekijks.

De plek waar de 59 woningen gebouwd gaan worden
Wilhelminadorp nieuwbouw

NIEUWE ONTSLUITING ZUIDKANT WILHELMINADORP

18 juli, 2024

Er komt een extra ontsluiting voor het verkeer in het bouwplan aan de zuidkant van Wilhelminadorp. Nadat het plan was gepresenteerd, kwamen er veertien bezwaren binnen van mensen, die liever niet zien dat de ontsluiting via de bestaande wijk loopt.