tolplein Westerscheldetunnel
tolplein Westerscheldetunnel Omroep Zeeland

Tolvrije dagen Westerscheldetunnel

20 januari, 2024

door: Marcel Steenbakker

BORSSELE - Op 1 januari 2025 moet de Westerscheldetunnel tolvrij worden voor personenauto's en motoren. Vrachtverkeer zal vooralsnog vanaf die datum nog steeds tol moeten betalen. Net als voorgaande jaren zijn in 2024 6 tolvrije dagen; om alvast te 'oefenen'.

De N.V. Westerscheldetunnel en provincie Zeeland voeren gesprekken over de toekomst van de tunnel nu de politiek besloten heeft de tunnel vanaf 1 januari 2025 tolvrij te maken. In eerste instantie geldt dit alleen voor personenauto's en motoren.

In de ruim twintig jaar dat de tunnel bestaat was 2023 een absoluut topjaar met meer passages dan ooit; ruim 8 miljoen.

Tolvrije dagen

Voor het echter 1 januari 2025 is moet er nog gewoon betaald worden aan de tolpoortjes op het plein bij Borssele. Met uitzondering van de 6 ingeroosterde tolvrije dagen. Verdeeld over het jaar mag iedereen op een tolvrije dag van Zuid-Beveland naar Zeeuws-Vlaanderen rijden en vice versa zonder hiervoor te hoeven betalen.

De tolvrij dagen zijn:

  • 27 januari
  • 24 februari
  • 6 april
  • 7 september
  • 26 oktober
  • 30 november

Onderhoud

Het eerstvolgende maandelijks onderhoud in de Westerscheldetunnel vindt plaats op dinsdag en woensdag 7 februari. Op dinsdag 6 februari is de oostbuis richting Borssele afgesloten en wordt alle verkeer door de westbuis geleid. Op woensdag 7 februari is de westbuis richting Terneuzen afgesloten en wordt het verkeer door de oostbuis geleid.

Meer informatie over de onderhoudswerkzaamheden staat vermeld op de website van de N.V. Westerscheldetunnel. 

Bron: N.V. Westerscheldetunnel


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024

15 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Bergsediepsluis
Reimerswaal Tholen

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

De Oesterdam die Reimerswaal en Tholen verbindt met elkaar is vanaf maandag voor ruim een week afgesloten voor vaar- en wegverkeer. Het wegdek van de Bergsediepsluis moet worden vervangen.

archief: chemisch afval in polder bij Rilland
Reimerswaal integrale controle

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

14 april, 2024

Bij een integrale controle in het buitengebied van Reimerswaal zijn geen grote overtredingen vastgesteld. Wel liepen medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant tegen een aantal zaken aan die nader onderzoek eisen.

de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

de auto landde op een andere auto
112 nieuws Reimerswaal

Auto crasht in Yerseke en landt op andere auto

12 april, 2024

Een personenauto is vrijdagmiddag gecrasht op een 'Amsterdammertje' en vervolgens over de kop geslagen en op een stilstaande auto terecht gekomen. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd
112 nieuws Goes

Bestuurder bestelbus aangehouden na aanrijding

12 april, 2024

De politie heeft vrijdagmiddag de chauffeur van een bestelbus aangehouden na een aanrijding met een fietser in Goes. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Impressie van het nieuw te bouw Hof van Groenedaal
Kloetinge nieuwbouw

GOES AKKOORD MET BOUWPLAN GROENEDAAL IN KLOETINGE

12 april, 2024

De gemeente Goes is akkoord met het plan voor de bouw van dertien appartementen en een zogenoemde ‘grondgebonden’ woning aan de Groenedaal 1 in Kloetinge. Op het plan zijn eerder 24 zienswijzen ingediend. De nieuwbouw moet plaats gaan vinden op de plek van de voormalige Kloetingse School.

Wethouder Maarten Both luidt de bel vanaf zijn waterfiets.
Hansweert brug

Nieuwe brug voor Hansweert: Een tweedehandsje uit Yerseke

12 april, 2024

"Maar nog zo goed als nieuw", zegt wethouder Maarten Both. En: hergebruik van bestaande materialen is circulair én duurzaam, benadrukt hij. "Dat is ook wat we met deze nieuwe wijk willen laten zien."