tolplein Westerscheldetunnel
tolplein Westerscheldetunnel Omroep Zeeland

Tolvrije dagen Westerscheldetunnel

20 januari, 2024

door: Marcel Steenbakker

BORSSELE - Op 1 januari 2025 moet de Westerscheldetunnel tolvrij worden voor personenauto's en motoren. Vrachtverkeer zal vooralsnog vanaf die datum nog steeds tol moeten betalen. Net als voorgaande jaren zijn in 2024 6 tolvrije dagen; om alvast te 'oefenen'.

De N.V. Westerscheldetunnel en provincie Zeeland voeren gesprekken over de toekomst van de tunnel nu de politiek besloten heeft de tunnel vanaf 1 januari 2025 tolvrij te maken. In eerste instantie geldt dit alleen voor personenauto's en motoren.

In de ruim twintig jaar dat de tunnel bestaat was 2023 een absoluut topjaar met meer passages dan ooit; ruim 8 miljoen.

Tolvrije dagen

Voor het echter 1 januari 2025 is moet er nog gewoon betaald worden aan de tolpoortjes op het plein bij Borssele. Met uitzondering van de 6 ingeroosterde tolvrije dagen. Verdeeld over het jaar mag iedereen op een tolvrije dag van Zuid-Beveland naar Zeeuws-Vlaanderen rijden en vice versa zonder hiervoor te hoeven betalen.

De tolvrij dagen zijn:

  • 27 januari
  • 24 februari
  • 6 april
  • 7 september
  • 26 oktober
  • 30 november

Onderhoud

Het eerstvolgende maandelijks onderhoud in de Westerscheldetunnel vindt plaats op dinsdag en woensdag 7 februari. Op dinsdag 6 februari is de oostbuis richting Borssele afgesloten en wordt alle verkeer door de westbuis geleid. Op woensdag 7 februari is de westbuis richting Terneuzen afgesloten en wordt het verkeer door de oostbuis geleid.

Meer informatie over de onderhoudswerkzaamheden staat vermeld op de website van de N.V. Westerscheldetunnel. 

Bron: N.V. Westerscheldetunnel


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Ter illustratie: mensen hand in hand.
Kamperland Noord-Beveland

Activisten Kamperland willen protesteren met 'menselijk lint'

2 juli, 2024

Donderdag neemt de gemeenteraad van Noord-Beveland een beslissing over het plan om het vakantiepark Beach Resort met 21 hectare uit te breiden. Eind mei heeft zich al een raadsmeerderheid vóór de uitbreiding afgetekend.

Door de toename van duurzame opwek zit nu ook Reimerswaal op slot.
Reimerswaal duurzame energie

Ook stroomnet Reimerswaal vol: Stedin zet in op flexibele teruglevering en cable pooling

2 juli, 2024

De netbeheerder roept daarom grootverbruikers op, om flexibel om te gaan met de teruglevering van stroom. Daarvoor krijgen ze betaald. Verder onderzoekt Stedin moe met tijdelijke technische oplossingen meer ruimte op het overvolle net te vinden is.

voorbeeld professionele hennepkwekerij
112 nieuws Goes

Woningen Goes gesloten na drugsvondst

2 juli, 2024

Twee woningen in Goes-Zuid zijn maandag op last van burgemeester Cees van den Bos voor een periode van drie maanden gesloten. In mei werden in de woningen aan de Berkenstraat en Buys Ballotstraat bij controles professionele hennepkwekerijen ontdekt.

Culturele Agenda t/m 6 juli 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m 6 juli 2024

1 juli, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

brassband Excelsior in de tuin van het Jachthuis
Goes Kloetinge

Tuinconcert Brassband Excelsior populair

1 juli, 2024

Tientallen bezoekers genoten zondagmorgen van het traditionele tuinconcert van Brassband Excelsior. Met het tuinconcert werd het brassbandseizoen muzikaal afgesloten. Het tuinconcert vond zoals gebruikelijk plaats in de tuin van het Jachthuis.

de SMWO duofiets
Goes SMWO

Samen eropuit met de duofiets

29 juni, 2024

SMWO zoekt fietsbuddy's; vrijwilligers die samen met mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen eropuit gaan.

Opening van de brandweerkazerne.
Heinkenszand opening brandweerkazerne

BRANDWEERKAZERNE HEINKENSZAND FEESTELIJK GEOPEND

29 juni, 2024

De nieuwe brandweerkazerne aan de Guldenroedestraat in Heinkenszand is zaterdagmorgen feestelijk geopend. De opening wordt gecombineerd met een open dag.

BORSELE: FINANCIEEL WERK AAN DE WINKEL
Borsele Kadernota 2025-2028

BORSELE: FINANCIEEL WERK AAN DE WINKEL

27 juni, 2024

De financiële tekorten van de gemeente Borsele lopen de komende jaren flink op. En dat de burgers daar wat van gaan merken, lijkt niet te voorkomen.