Een trailerhelling, elders in de regio
Een trailerhelling, elders in de regio archieffoto

Nieuwe trailerhelling Yerseke: voor de raad is drie meter genoeg

27 februari, 2024

door: Han Verbeem

YERSEKE - De gemeente Reimerswaal trekt in totaal 182.000 euro uit voor de aanleg van een trailerhelling en oprit bij de Burenpolder. "Een prima locatie", zegt Olaf Buteijn (CDA). Alleen: de helling wordt volgens hem te smal, pakweg drie meter breed. "Of je doet het goed, of je doet het niet."

Met name bij het achteruit rijden zou dat lastig manouvreren zijn, merkt Buteijn op. Hij wil liever een helling van vier meter breed. De  helling is bedoeld voor eigenaren die hun boot per trailer naar Yerseke vervoeren en daar te water laten.

Onzinnig

Marien Weststrate (Leefbaar Reimerswaal) is "zeer tevreden" met het voorstel, omdat de trailerhelling "onmisbaar is voor de havens van Yerseke." Hij noemt de kritiek van Buteijn "onzinnig". Want, stelt Weststrate: "Als je als in staat bent om met een boottrailer vanuit Duitsland naar Zeeland te rijden, dan kan je ook wel manouvreren op deze helling."

Deskundige ogen

Wethouder Martien van Overloop heeft ook geen moeite met de breedte van drie meter, en stelt dat alles "goed is voorbereid, in overleg met de gebruiken van de haven" en gaat ervanuit "dat er met deskundige ogen naar het plan is gekeken." Afgezien van de stemverklaring van het CDA gaat het voorstel voor de trailerhelling uiteindelijk als hamerstuk door de gemeenteraad en is unaniem aangenomen.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

De plek waar de 59 woningen gebouwd gaan worden
Wilhelminadorp nieuwbouw

NIEUWE ONTSLUITING ZUIDKANT WILHELMINADORP

18 juli, 2024

Er komt een extra ontsluiting voor het verkeer in het bouwplan aan de zuidkant van Wilhelminadorp. Nadat het plan was gepresenteerd, kwamen er veertien bezwaren binnen van mensen, die liever niet zien dat de ontsluiting via de bestaande wijk loopt.

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over  flexvervoer
Wemeldinge Kapelle

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over flexvervoer

18 juli, 2024

Inwoners mochten meedenken over waar de Flex en deelmobiliteit kunnen starten. Ze konden via een interactief onderdeel praten over hun nieuwe vervoerssituatie. Inwoners die hun ideeën en vragen in een ideeënbus stopten, krijgen een persoonlijke reactie.

De jachthaven van Wemeldinge
Wemeldinge haven

Na actiedag Yerseke ook jachthaven Wemeldinge gecontroleerd op strafbaarheden

18 juli, 2024

Havencontroles vinden regelmatig plaats, omdat het gewilde plaatsen zijn waar (drugs)criminelen hun slag willen slaan. Ook ditmaal zijn geen ernstige overtredingen vastgesteld.

Wethouder Arno Witkam zoekt het juiste gereedschap uit….
Borsele fietsreparatiestations

ZAK VAN ZUID-BEVELAND: REPARATIESETS LANGS FIETSROUTES

17 juli, 2024

De gemeente Borsele heeft drie fietsreparatiesets geplaatst langs populaire routes. Wie problemen heeft met de fiets kan terecht in Heinkenszand (Stelleplas), Kwadendamme (Groenewegje) en Baarland (bij De Landing).

tolplein Westerscheldetunnel
Bevelanden Westerscheldetunnel

Allerlaatste tolvrije zaterdagen Westerscheldetunnel

16 juli, 2024

Zullen de tolvrije zaterdagen van de Westerscheldetunnel de geschiedenis ingaan als het broodje kroket en de kom erwtensoep op de PSD-boten? Wellicht niet maar feit is dat de allerlaatste tolvrije zaterdagen dit najaar plaatsvinden.

Vitaal ouder worden is belangrijk voor het sociale netwerk van senioren.
kapelle mantelzorg

Vitaliteitsmarkt met 'health check' voor Kapelse senioren

16 juli, 2024

Alle inwoners van 70 jaar en ouder in de gemeente Kapelle krijgen een uitnodiging voor de vitaliteitsmarkt in zaal De Vroone, op donderdag 12 september tussen 9.00 en 12.00 uur.

brand bij Top Taste Kapelle
112 nieuws Kapelle

Zeer grote brand bij uienverwerker Kapelle: hulp brandweer Brabant

15 juli, 2024

Bij een uien verwerkend bedrijf aan de Kloosterpoort in Kapelle is maandagmiddag rond 17.30 brand uitgebroken.

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan
Pumptrack jeugdsport

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan

15 juli, 2024

Het heeft vier jaar geduurd, maar nu is het zo ver. "De gemeente moest eerst kijken of de tijd rijp was en of er voldoende interesse voor is." En dat blijk zéker het geval - zegt Boaz.