Band On The Run Minifestival
Band On The Run Minifestival Maurits Kempees

Tweede editie coverbandfestival Band On The Run

11 februari, 2024

door: Marcel Steenbakker

 

GOES - Muzikant Maurits Kempees zag na de corona lock-downs donkere wolken samen pakken boven zijn eigen band D-Four and More en collega amateurbands. De horeca had wel wat anders aan hun hoofd dan het inhuren van entertainment. Werkeloos toekijken daar had Maurits geen zin in. Hij bedacht een concept voor een minifestival met coverbands.

Op 29 september 2023 vond de eerste editie plaats van Band On The Run; een minifestival met Zeeuwse coverbands in De Spot in Middelburg, vernoemd naar het gelijknamige nummer van Paul McCartney & Wings. Dat het concept wat Maurits had uitgedacht goed was bleek wel uit het succes van die eerste editie.

Coverbands

Maurits is geen onbekende in de Zeeuwse muziek-scene. Mauke, voor intimi, speelt al jaren met veel plezier in amateurbands en is ook regelmatig van de partij tijdens jamsessies. Een muzikant in hart en nieren. Dat er geen of onvoldoende podia zijn na de corona-periode voor de amateurmuzikanten die in coverbands spelen gaat hem aan het hart.

In een openhartig studiogesprek legt hij uit dat er twee soorten coverbands zijn. De zogeheten tributebands die louter en alleen muziek van één artiest of groep spelen en de amateur coverbands die muziek van verschillende artiesten spelen maar met een eigen twist. Zelf maakt hij deel uit van de laatste groep en voor hen heeft hij het minifestival bedacht.

Band On The Run

Was er leven na The Beatles voor Paul McCartney? Zeker wel. Tot heden vertegenwoordigt hij een groep artiesten die beschikken over uitzonderlijke muzikale kwaliteiten. Mensen die het ritme van de dag bepalen. Band On The Run betekende volgens Maurits een soort van wederopstanding. Een nieuwe band, een nieuwe toekomst. 

Die overeenkomst zag Maurits ook toen hij het minifestival bedacht. Band On The Run zou in die zin geen verkeerde naam zijn. Immers geeft het amateurmuzikanten die normaal gesproken voor misschien 20, 30 of 50 mensen spelen ook een podium om eens voor een groter publiek te spelen.

Eerste editie

Maurits kon zijn festival onderbrengen bij Poppodium De Spot in Middelburg. Op 29 september was de eerste editie. Voor een uitverkochte zaal traden drie bands op in een avondvullende festival voor een laaiend enthousiast publiek. Het zaadje voor een tweede editie werd direct geplant. 

Tijdens de eerste editie speelden Blues Stuff, Recovery en D-Four and More, de band van gastheer Maurits, de pannen figuurlijk van het dak. Na afloop was iedereen overtuigd van het concept en werd de tweede editie aangekondigd voor 16 februari 2024.

Tweede editie

Vrijdag 16 februari treden opnieuw drie amateur coverbands met Zeeuwse roots op in Poppodium De Spot. De bands wisselen elkaar af met sets van ongeveer 30 minuten. Het belooft opnieuw een avond te worden met een mix aan verschillende muziekstijlen. Tijdens de tweede editie treden Onder NAP, Golden Hours en De Croone Band op.

Onder NAP

Deze vijfmansformatie speelt met veel plezier Nederlandstalige popmuziek. Van luisterliedjes tot meezingers en van hits tot onbekender werk. Een muzikale reis door de Nederpopgeschiedenis in onze moerstaal: van Boudewijn de Groot tot Doe Maar en van Bløf tot Goldband. Goede sfeer gegarandeerd!

Golden Hours

Wat kun je verwachten? Soulvolle, swingende hits in akoestische jasjes met daarnaast hier en daar een uitstapje naar eigen werk. Ook ontbreekt het niet aan uitstapjes naar onverwachte pareltjes van Nederlandse bodem!
Een kleine greep uit de inspiratiebronnen? Denk aan Aretha Franklin, Chaka Khan, Diana Ross & the Supremes en Matt Bianco. 
Golden Hours relights the fire!

De Croone Band

Muzikanten die als stamgasten vaak te vinden waren in café-bar De Croone in Middelburg begonnen met het organiseren van drukbezochte jamsessies in het café. Onder de naam De Croone Houseband traden zij op bij de Rit voor de Molukken. Hierdoor kregen zij, met hun dansbare muziek, meer bekendheid bij het lokale publiek. Het repertoire bestaat uit rock, disco en funk.
Door sluiting van het café werd de naam veranderd in De Croone Band want hun ‘House’ bestond niet meer. Gelukkig is de band wél overeind gebleven!

Tickets

Entreebewijzen voor Band On The Run zijn verkrijgbaar via de website van Poppodium De Spot en aan de deur.

Het festival begint om 20.30 uur, de deuren gaan open om 20.00 uur.

 

 

 


Deel dit artikel


Advertentie

Lees ook

Burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht.
Woensdrecht Reimerswaal

Woensdrecht totaal verrast door plan vakantievluchten: 'Een hersenspinsel'

22 februari, 2024

Burgemeester Adriaansen was totaal verrast toen hij dinsdag een bericht las, waarin hoogleraar Joris Melkert en ANVR-topman Frank Oostdam een pleidooi hielden voor burgervluchten in zijn gemeente: "Een hersenspinsel."

James Malikey naar De Vroone
Kapelle Kapelle Cultureel

Winnaar Belgium's Got Talent naar Kapelle

22 februari, 2024

Van Oostende tot in Los Angeles is de naam Malikey al een tijd niet meer onbekend. James speelt piano over de hele wereld. Iets waarmee hij op vierjarige leeftijd begon. Negentien jaar later speelt de Belgische pianist, componist en singer-songwriter filmische muziek met een beeld-, en lichtshow in De Vroone.

Jan de Jager.
SGP Reimerswaal

SGP'er Jan de Jager (43) volgt Tonnie Bliek op in raad Reimerswaal

22 februari, 2024

Tonnie Bliek stopt als raadslid vanwege zijn werk als ouderling in de Gereformeerde Gemeente van Krabbendijke. De zetelwisseling volgt later dit voorjaar.

Stoomtrein Goes-Borsele
Bevelanden Goes

Open Dag Stoomtrein Goes-Borsele

22 februari, 2024

Een groep enthousiaste vrijwilligers zorgt ruim 50 jaar voor de instandhouding van oude stoomlocomotieven en de spoorlijn tussen Goes en Hoedekenskerke. Zowel de treinen als de lijn zijn eigendom van Stcichting Stoomtrein Goes-Borsele (SGB). Zaterdag 2 maart organiseert het museumspoorwegbedrijf een open dag in Goes en Hoedekenskerke.

foto ter illustratie
Borsele ammoniaktransport

BORSELE VREEST AMMONIAKTRANSPORTEN

22 februari, 2024

De gemeente Borsele maakt zich grote zorgen over plannen voor de opslag van ammoniak in Vlissingen-Oost op het voormalige terrein van Thermpos. Twee bedrijven willen daar ammoniak opslaan voor de productie van waterstof. Volgens de gemeente Borsele betekent de opslag dat er ook extra aan- en afvoer van ammoniak en andere chemische stoffen door Zeeland nodig zal zijn.

Werldaamheden aan het Zeeuwse spoor, in december 2023: een machine herstelt de verzakkingen.
Spoor ProRail

Kritiek Herselman op Prorail na 'gebrekkige communicatie' spoorverzakking

20 februari, 2024

De Kapelse wethouder Jon Herselman is blij met de inmiddels uitgebreide uitleg op de website van ProRail, maar noemt deze wel "achteraf en veel te laat."

Damjan Milutinovic aan de bal
Goes jeugd

Rotterdamse profs geven basketbalclinic in Goes

19 februari, 2024

Enkele professionele basketbalspelers van Feyenoord Rotterdam geven woensdag 21 februari clinics bij BV Volharding in Goes. De clinics worden gegeven in de topsporthal van het Omnium.

brand op de A58 zorgt voor file
112 nieuws A58

A58 bij 's-Heer Arendskerke gesloten vanwege autobrand

19 februari, 2024

Hulpdiensten zijn maandag aan het begin van de avond in actie moeten komen na melding van een autobrand op de A58 bij 's-Heer Arendskerke. Een personenauto raakte zwaar beschadigd en is weggetakeld.