Band On The Run Minifestival
Band On The Run Minifestival Maurits Kempees

Tweede editie coverbandfestival Band On The Run

11 februari, 2024

door: Marcel Steenbakker

 

GOES - Muzikant Maurits Kempees zag na de corona lock-downs donkere wolken samen pakken boven zijn eigen band D-Four and More en collega amateurbands. De horeca had wel wat anders aan hun hoofd dan het inhuren van entertainment. Werkeloos toekijken daar had Maurits geen zin in. Hij bedacht een concept voor een minifestival met coverbands.

Op 29 september 2023 vond de eerste editie plaats van Band On The Run; een minifestival met Zeeuwse coverbands in De Spot in Middelburg, vernoemd naar het gelijknamige nummer van Paul McCartney & Wings. Dat het concept wat Maurits had uitgedacht goed was bleek wel uit het succes van die eerste editie.

Coverbands

Maurits is geen onbekende in de Zeeuwse muziek-scene. Mauke, voor intimi, speelt al jaren met veel plezier in amateurbands en is ook regelmatig van de partij tijdens jamsessies. Een muzikant in hart en nieren. Dat er geen of onvoldoende podia zijn na de corona-periode voor de amateurmuzikanten die in coverbands spelen gaat hem aan het hart.

In een openhartig studiogesprek legt hij uit dat er twee soorten coverbands zijn. De zogeheten tributebands die louter en alleen muziek van één artiest of groep spelen en de amateur coverbands die muziek van verschillende artiesten spelen maar met een eigen twist. Zelf maakt hij deel uit van de laatste groep en voor hen heeft hij het minifestival bedacht.

Band On The Run

Was er leven na The Beatles voor Paul McCartney? Zeker wel. Tot heden vertegenwoordigt hij een groep artiesten die beschikken over uitzonderlijke muzikale kwaliteiten. Mensen die het ritme van de dag bepalen. Band On The Run betekende volgens Maurits een soort van wederopstanding. Een nieuwe band, een nieuwe toekomst. 

Die overeenkomst zag Maurits ook toen hij het minifestival bedacht. Band On The Run zou in die zin geen verkeerde naam zijn. Immers geeft het amateurmuzikanten die normaal gesproken voor misschien 20, 30 of 50 mensen spelen ook een podium om eens voor een groter publiek te spelen.

Eerste editie

Maurits kon zijn festival onderbrengen bij Poppodium De Spot in Middelburg. Op 29 september was de eerste editie. Voor een uitverkochte zaal traden drie bands op in een avondvullende festival voor een laaiend enthousiast publiek. Het zaadje voor een tweede editie werd direct geplant. 

Tijdens de eerste editie speelden Blues Stuff, Recovery en D-Four and More, de band van gastheer Maurits, de pannen figuurlijk van het dak. Na afloop was iedereen overtuigd van het concept en werd de tweede editie aangekondigd voor 16 februari 2024.

Tweede editie

Vrijdag 16 februari treden opnieuw drie amateur coverbands met Zeeuwse roots op in Poppodium De Spot. De bands wisselen elkaar af met sets van ongeveer 30 minuten. Het belooft opnieuw een avond te worden met een mix aan verschillende muziekstijlen. Tijdens de tweede editie treden Onder NAP, Golden Hours en De Croone Band op.

Onder NAP

Deze vijfmansformatie speelt met veel plezier Nederlandstalige popmuziek. Van luisterliedjes tot meezingers en van hits tot onbekender werk. Een muzikale reis door de Nederpopgeschiedenis in onze moerstaal: van Boudewijn de Groot tot Doe Maar en van Bløf tot Goldband. Goede sfeer gegarandeerd!

Golden Hours

Wat kun je verwachten? Soulvolle, swingende hits in akoestische jasjes met daarnaast hier en daar een uitstapje naar eigen werk. Ook ontbreekt het niet aan uitstapjes naar onverwachte pareltjes van Nederlandse bodem!
Een kleine greep uit de inspiratiebronnen? Denk aan Aretha Franklin, Chaka Khan, Diana Ross & the Supremes en Matt Bianco. 
Golden Hours relights the fire!

De Croone Band

Muzikanten die als stamgasten vaak te vinden waren in café-bar De Croone in Middelburg begonnen met het organiseren van drukbezochte jamsessies in het café. Onder de naam De Croone Houseband traden zij op bij de Rit voor de Molukken. Hierdoor kregen zij, met hun dansbare muziek, meer bekendheid bij het lokale publiek. Het repertoire bestaat uit rock, disco en funk.
Door sluiting van het café werd de naam veranderd in De Croone Band want hun ‘House’ bestond niet meer. Gelukkig is de band wél overeind gebleven!

Tickets

Entreebewijzen voor Band On The Run zijn verkrijgbaar via de website van Poppodium De Spot en aan de deur.

Het festival begint om 20.30 uur, de deuren gaan open om 20.00 uur.

 

 

 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

voorbeeld professionele hennepkwekerij
112 nieuws Goes

Woningen Goes gesloten na drugsvondst

2 juli, 2024

Twee woningen in Goes-Zuid zijn maandag op last van burgemeester Cees van den Bos voor een periode van drie maanden gesloten. In mei werden in de woningen aan de Berkenstraat en Buys Ballotstraat bij controles professionele hennepkwekerijen ontdekt.

Culturele Agenda t/m 6 juli 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m 6 juli 2024

1 juli, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

brassband Excelsior in de tuin van het Jachthuis
Goes Kloetinge

Tuinconcert Brassband Excelsior populair

1 juli, 2024

Tientallen bezoekers genoten zondagmorgen van het traditionele tuinconcert van Brassband Excelsior. Met het tuinconcert werd het brassbandseizoen muzikaal afgesloten. Het tuinconcert vond zoals gebruikelijk plaats in de tuin van het Jachthuis.

de SMWO duofiets
Goes SMWO

Samen eropuit met de duofiets

29 juni, 2024

SMWO zoekt fietsbuddy's; vrijwilligers die samen met mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen eropuit gaan.

Opening van de brandweerkazerne.
Heinkenszand opening brandweerkazerne

BRANDWEERKAZERNE HEINKENSZAND FEESTELIJK GEOPEND

29 juni, 2024

De nieuwe brandweerkazerne aan de Guldenroedestraat in Heinkenszand is zaterdagmorgen feestelijk geopend. De opening wordt gecombineerd met een open dag.

BORSELE: FINANCIEEL WERK AAN DE WINKEL
Borsele Kadernota 2025-2028

BORSELE: FINANCIEEL WERK AAN DE WINKEL

27 juni, 2024

De financiƫle tekorten van de gemeente Borsele lopen de komende jaren flink op. En dat de burgers daar wat van gaan merken, lijkt niet te voorkomen.

auto te water in Kamperland
112 nieuws Noord-Beveland

Auto te water in Kamperland

27 juni, 2024

De brandweer van Kamperland is donderdagmiddag uitgerukt voor een auto die te water was geraakt. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder vergeten was de auto op de handrem te zetten. Er zaten geen inzittenden in het voertuig.

Annabel Reins in het archief.
Goes moordzaak 1796

GEMEENTEARCHIEF GOES STUIT OP VERHAAL MYSTERIEUZE MOORD: ECHTGENOTE WERD UIT HET RAAM GEDUWD

23 juni, 2024

Het Gemeentearchief van Goes heeft een opmerkelijk verhaal boven water gehaald. Over een man die in 1796 zijn vrouw vermoordde en een baby die achterbleef.