2e editie NH1816 brengt ruim 32.000 euro op
2e editie NH1816 brengt ruim 32.000 euro op Hans Colijn, Streekomroep de Bevelanden

Tweede editie NH1816, Nighttrail, groot succes

14 oktober, 2023

door: Marcel Steenbakker

GOES - De verwachtingen voor de tweede editie van de nighttrail in Goes waren vooraf hooggespannen. Inzet van de tweede editie van NH1816 door Stichting What Goes On was geld inzamelen voor Stichting Kinderdiabetes en Dierenambulance Zeeland. Vrijdagavond werd ruim 32.000 euro ingezameld; een groot succes.

Op de website van de stichting was al geruime tijd te zien dat de nighttrail 'uitverkocht' was. Aanmelden voor de nachtroute van vijf kilometer door de stad Goes was voor velen op het laatste moment niet meer mogelijk. Wellicht een volgende editie want de nighttrail heeft zich in meerdere opzichten bewezen.

Stichting Jayden

Het ontstaan van Stichting What Goes On is voortgekomen uit het opheffen van Stichting Jayden die evenementen organiseerden ten bate van onderzoek naar onder meer vormen van kinderkanker. Legendarisch zijn de Grote Markt concerten van Racoon en de in diezelfde tijd ontstane nightrun.

Nadat Stichting Jayden opgeheven was en corona maakte dat er niets tot weinig georganiseerd kon worden voor grote groepen mensen nam het aantal evenementen snel af. De ideeën om goede doelen te steunen vanuit evenementen bleef in leven bij de huidige stichting.

Doelstelling What Goes On

De 'nieuwe' stichting heeft tot doel het organiseren van evenementen waarvan de opbrengsten ten bate komen van kinderen, dieren of speciale projecten in de omgeving van Goes die een ruggesteuntje kunnen gebruiken. De evenementen worden opgezet met behulp van sponsors. Hierdoor kunnen de opbrengsten van de evenementen ten volle uitgekeerd worden aan de goede doelen.

NH1816 en Badeendjesrace

Het eerste evenement wat georganiseerd werd was NH1816, een nachtelijke wandeling of loop van vijf kilometer die voert langs smalle straatjes, parken en plaatsen in Goes waar je eigenlijk nooit zo snel komt. In de route is van alles opgenomen waardoor het een echte belevenis wordt; licht-, en geluidseffecten, dans en muziek.

In 2022 werd de eerste editie gehouden waarbij de baten ten gunste kwamen van Voedselbank de Bevelanden. Voor het tweede evenement, de Baneendjesrace in de Veste op 27 mei, werd samengewerkt met Stichting Leergeld Oosterschelderegio. Met de opbrengst van dit evenement werd kinderen een onvergetelijke vakantiedag in het vooruitzicht gesteld.

NH1816 2023

Ruim voor aanvang van de tweede editie van de nighttrail was het een geroezemoes van jewelste op de Grote Markt. Honderden stonden vol verwachting klaar om te beginnen. Het werd een feeërieke editie waarbij de deelnemers van de ene in de andere verbazing vielen. 

De opbrengst bestond uit twee cheques die samen een bedrag van ruim 32.000 euro vormden. 

 

 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024

15 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Bergsediepsluis
Reimerswaal Tholen

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

De Oesterdam die Reimerswaal en Tholen verbindt met elkaar is vanaf maandag voor ruim een week afgesloten voor vaar- en wegverkeer. Het wegdek van de Bergsediepsluis moet worden vervangen.

archief: chemisch afval in polder bij Rilland
Reimerswaal integrale controle

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

14 april, 2024

Bij een integrale controle in het buitengebied van Reimerswaal zijn geen grote overtredingen vastgesteld. Wel liepen medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant tegen een aantal zaken aan die nader onderzoek eisen.

de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

de auto landde op een andere auto
112 nieuws Reimerswaal

Auto crasht in Yerseke en landt op andere auto

12 april, 2024

Een personenauto is vrijdagmiddag gecrasht op een 'Amsterdammertje' en vervolgens over de kop geslagen en op een stilstaande auto terecht gekomen. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd
112 nieuws Goes

Bestuurder bestelbus aangehouden na aanrijding

12 april, 2024

De politie heeft vrijdagmiddag de chauffeur van een bestelbus aangehouden na een aanrijding met een fietser in Goes. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Impressie van het nieuw te bouw Hof van Groenedaal
Kloetinge nieuwbouw

GOES AKKOORD MET BOUWPLAN GROENEDAAL IN KLOETINGE

12 april, 2024

De gemeente Goes is akkoord met het plan voor de bouw van dertien appartementen en een zogenoemde ‘grondgebonden’ woning aan de Groenedaal 1 in Kloetinge. Op het plan zijn eerder 24 zienswijzen ingediend. De nieuwbouw moet plaats gaan vinden op de plek van de voormalige Kloetingse School.

Wethouder Maarten Both luidt de bel vanaf zijn waterfiets.
Hansweert brug

Nieuwe brug voor Hansweert: Een tweedehandsje uit Yerseke

12 april, 2024

"Maar nog zo goed als nieuw", zegt wethouder Maarten Both. En: hergebruik van bestaande materialen is circulair én duurzaam, benadrukt hij. "Dat is ook wat we met deze nieuwe wijk willen laten zien."