Streekomroep De Bevelanden/Chantal Slijkhuis

UITVERKOCHTE OCHTENDWANDELING ROND NISSE

15 juni, 2024

door: onze correspondent Chantal Slijkhuis

NISSE – ‘Zak te voet’ is een wandeltocht door het heggengebied en langs de bloemdijken in de Zak van Zuid-Beveland. Zaterdag stond de tocht voor de derde keer op het programma. Met een maximaal aantal deelnemers (tweehonderd), die tussen de zon en de regen door wandelden.

De route startte vanuit de Stoeterij Dandelion in Nisse. De wandeling ging over dijken, via smalle paadjes langs weiden met koeien en schapen. En door Nisse. Met tussendoor Zeeuwse acts en bij de finish koffie, thee en live muziek.

GOEDE DOELEN

Deelnemers konden zelf kiezen welke route ze liepen, er waren afstanden van elf, veertien en drieëntwintig kilometer. Zak te Voet wordt georganiseerd door de Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Rotary Club Goes-Reimerswaal. Met de opbrengst worden lokale goede doelen ondersteund. Zoals een schoolontbijt voor kinderen die anders zonder ontbijt op school komen. Maar het geld wordt ook gebruikt voor het vertonen van de film Hoofdstuk in ‘t Beest in Goes. En er zijn donaties aan Zeeuws Jeugd Orkest en het Inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten in Goes.

BIJZONDERE ERVARING

Hoewel ze vooraf een beetje tegen het vroege opstaan opzag, is deelneemster Judith erg blij dat ze heeft meegedaan. “De dag starten in de prachtige Zeeuwse natuur is een bijzondere ervaring. Samen met de natuur wakker worden. Genieten van een leuke afwisselende route met cultuur en ruimte voor pauzes en een drankje. Dat het om zeven uur stopte met regenen was een meevaller waardoor het wandelen nog leuker werd.”

Dit jaar liep Judith elf kilometer. Volgend jaar wordt het een langere route. Of dat meteen de langste wordt, weet ze nog niet. Maar dat ze weer meedoet, dat weet ze wel.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

De plek waar de 59 woningen gebouwd gaan worden
Wilhelminadorp nieuwbouw

NIEUWE ONTSLUITING ZUIDKANT WILHELMINADORP

18 juli, 2024

Er komt een extra ontsluiting voor het verkeer in het bouwplan aan de zuidkant van Wilhelminadorp. Nadat het plan was gepresenteerd, kwamen er veertien bezwaren binnen van mensen, die liever niet zien dat de ontsluiting via de bestaande wijk loopt.

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over  flexvervoer
Wemeldinge Kapelle

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over flexvervoer

18 juli, 2024

Inwoners mochten meedenken over waar de Flex en deelmobiliteit kunnen starten. Ze konden via een interactief onderdeel praten over hun nieuwe vervoerssituatie. Inwoners die hun ideeën en vragen in een ideeënbus stopten, krijgen een persoonlijke reactie.

De jachthaven van Wemeldinge
Wemeldinge haven

Na actiedag Yerseke ook jachthaven Wemeldinge gecontroleerd op strafbaarheden

18 juli, 2024

Havencontroles vinden regelmatig plaats, omdat het gewilde plaatsen zijn waar (drugs)criminelen hun slag willen slaan. Ook ditmaal zijn geen ernstige overtredingen vastgesteld.

Wethouder Arno Witkam zoekt het juiste gereedschap uit….
Borsele fietsreparatiestations

ZAK VAN ZUID-BEVELAND: REPARATIESETS LANGS FIETSROUTES

17 juli, 2024

De gemeente Borsele heeft drie fietsreparatiesets geplaatst langs populaire routes. Wie problemen heeft met de fiets kan terecht in Heinkenszand (Stelleplas), Kwadendamme (Groenewegje) en Baarland (bij De Landing).

tolplein Westerscheldetunnel
Bevelanden Westerscheldetunnel

Allerlaatste tolvrije zaterdagen Westerscheldetunnel

16 juli, 2024

Zullen de tolvrije zaterdagen van de Westerscheldetunnel de geschiedenis ingaan als het broodje kroket en de kom erwtensoep op de PSD-boten? Wellicht niet maar feit is dat de allerlaatste tolvrije zaterdagen dit najaar plaatsvinden.

Vitaal ouder worden is belangrijk voor het sociale netwerk van senioren.
kapelle mantelzorg

Vitaliteitsmarkt met 'health check' voor Kapelse senioren

16 juli, 2024

Alle inwoners van 70 jaar en ouder in de gemeente Kapelle krijgen een uitnodiging voor de vitaliteitsmarkt in zaal De Vroone, op donderdag 12 september tussen 9.00 en 12.00 uur.

brand bij Top Taste Kapelle
112 nieuws Kapelle

Zeer grote brand bij uienverwerker Kapelle: hulp brandweer Brabant

15 juli, 2024

Bij een uien verwerkend bedrijf aan de Kloosterpoort in Kapelle is maandagmiddag rond 17.30 brand uitgebroken.

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan
Pumptrack jeugdsport

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan

15 juli, 2024

Het heeft vier jaar geduurd, maar nu is het zo ver. "De gemeente moest eerst kijken of de tijd rijp was en of er voldoende interesse voor is." En dat blijk zéker het geval - zegt Boaz.