foto Pixabay

URBAN SPORTVOORZIENING GOES DIT JAAR KLAAR, MAAR KOST MEER

8 februari, 2024

door: Peter van den Assem

GOES – De urban sportvoorziening op sportpark Het Schenge in Goes kan aan het einde van de zomer helemaal klaar zijn. Er moet nog een skatebaan en een pumptrack (een circuit voor onder meer crossfietsen en skateboards) worden aangelegd. De kosten voor het project zijn wel met 195.000 euro opgelopen.

Zo’n urban sportvoorziening richt zich op sporten op straat. Denk aan een basketbalpleintje en aan voetbalmuurtjes. Die zijn er al op Het Schenge. Het gaat nu nog om de grotere circuits, die samen met de toekomstige gebruikers (waaronder studenten van het CIOS in Goes) zijn ontworpen. Die inspraak in het ontwerp is volgens wethouder Joost de Goffau “intensief” geweest.

GESTEGEN KOSTEN

En ondertussen zijn de kosten opgelopen. Dat heeft alles te maken met hogere lonen en materiaal dat duurder is geworden. In dit geval gaat het om een stijging van 21 procent ten opzichte van de oorspronkelijke begroting zoals die in 2022 door de gemeenteraad van Goes is vastgelegd. Het ging toen om een bedrag van 932.000 euro. Daar moet nog 195.000 euro bovenop. “Maar dan voldoet het wel aan de eisen van de gebruikers en de eisen zoals de raad die gesteld heeft,” zegt De Goffau. Het dagelijkse gemeentebestuur zal de raad daarom vragen dat extra bedrag ter beschikking te stellen.

LOCATIE

De toekomstige gebruikers hebben niet alleen hun stem gehad in het ontwerp van de voorziening, dat in samenspraak met een aannemer tot een definitief plan is uitgewerkt. Ook hebben ze zich mogen uitspreken over de locatie. Eerder is onderzoek gedaan naar drie plekken waar de voorziening gerealiseerd zou kunnen worden: de bestaande skate- en skeeler/schaatsbaan in Goes-Zuid, Mirakel in Goes-Oost en sportpark Het Schenge in Goes-Noord. De toekomstige gebruikers kozen voor de laatste optie.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024

15 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Bergsediepsluis
Reimerswaal Tholen

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

De Oesterdam die Reimerswaal en Tholen verbindt met elkaar is vanaf maandag voor ruim een week afgesloten voor vaar- en wegverkeer. Het wegdek van de Bergsediepsluis moet worden vervangen.

archief: chemisch afval in polder bij Rilland
Reimerswaal integrale controle

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

14 april, 2024

Bij een integrale controle in het buitengebied van Reimerswaal zijn geen grote overtredingen vastgesteld. Wel liepen medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant tegen een aantal zaken aan die nader onderzoek eisen.

de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

de auto landde op een andere auto
112 nieuws Reimerswaal

Auto crasht in Yerseke en landt op andere auto

12 april, 2024

Een personenauto is vrijdagmiddag gecrasht op een 'Amsterdammertje' en vervolgens over de kop geslagen en op een stilstaande auto terecht gekomen. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd
112 nieuws Goes

Bestuurder bestelbus aangehouden na aanrijding

12 april, 2024

De politie heeft vrijdagmiddag de chauffeur van een bestelbus aangehouden na een aanrijding met een fietser in Goes. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Impressie van het nieuw te bouw Hof van Groenedaal
Kloetinge nieuwbouw

GOES AKKOORD MET BOUWPLAN GROENEDAAL IN KLOETINGE

12 april, 2024

De gemeente Goes is akkoord met het plan voor de bouw van dertien appartementen en een zogenoemde ‘grondgebonden’ woning aan de Groenedaal 1 in Kloetinge. Op het plan zijn eerder 24 zienswijzen ingediend. De nieuwbouw moet plaats gaan vinden op de plek van de voormalige Kloetingse School.

Wethouder Maarten Both luidt de bel vanaf zijn waterfiets.
Hansweert brug

Nieuwe brug voor Hansweert: Een tweedehandsje uit Yerseke

12 april, 2024

"Maar nog zo goed als nieuw", zegt wethouder Maarten Both. En: hergebruik van bestaande materialen is circulair én duurzaam, benadrukt hij. "Dat is ook wat we met deze nieuwe wijk willen laten zien."