het kabouterbos is veranderd in één grote ravage
het kabouterbos is veranderd in één grote ravage Kapelse kabouterbos

Vernielingen in kabouterbos Kapelle

26 juli, 2023

Van onze redactie

KAPELLE - Kapotgetrapte huisjes, vernielde poppetjes en verdwenen kabouters. In het kabouterbos zijn allerlei spullen kapotgemaakt en gestolen. De bedenker van het bos is geschrokken van de omvang.

Thorsten Verhoeff is de man achter het kabouterbos. Hij heeft ervoor gezorgd dat het bos de thuisplaats is voor zo'n zestig kabouters die op 43 plekken verblijven. Ze hebben er huisjes, laddertjes en zelfs waslijnen waar de was aan hangt te drogen. Maar nu is op veel plekken niets meer te zien van hoe de kabouters in het bos wonen.

Geen rekening mee gehouden

Alle spullen, inclusief de kabouters, zijn door Verhoeff gemaakt. De bewoners maakt hij van gips en afvalhout, zodat het dan makkelijker te vervangen is als er één kapotgaat. Maar met zoveel vandalisme had hij geen rekening gehouden. "Dit is moedwillig kapotgestampt, kapotgegooid, kapotgetrapt en kapotgeslagen." Dat er zoveel schade is, heeft Verhoeff niet eerder meegemaakt.

Ondanks alle ellende, is de bedenker van het kabouterbos wel van plan de beschadigde spullen te repareren of te vervangen. Het kabouterbos is achter de sporthal van Kapelle. Verhoeff begon er illegaal mee, maar kreeg vorig jaar toestemming van Staatsbosbeheer om de huisjes te laten staan.

Dit is een bijdrage van Omroep Zeeland


Deel dit artikel


Advertentie

Lees ook

Cees van den Bos
Goes burgemeester

SGP-BURGEMEESTER URK STAPT OVER NAAR GOES

30 november, 2023

De gemeenteraad van Goes heeft Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Van den Bos is verbonden aan de SGP.

De lantaarn werd donderdagmorgen op de toren gezet.
's-Gravenpolder kerktoren

‘LANTAARN’ KERK ’S-GRAVENPOLDER TERUG VAN WEGGEWEEST

30 november, 2023

Er staat weer een spits op de toren van de Maartenskerk in ’s Gravenpolder. Donderdag is een gloednieuwe replica van ‘de lantaarn’ - zoals de spits genoemd wordt - geplaatst. De vorige bleek in zo’n slechte staat dat die niet meer gerestaureerd kon worden.

Er komt geen jachtvrije zone bij de dorpsranden van Reimerswaal.
Reimerswaal wildjacht

Geen jachtvrije zones bij dorpsranden Reimerswaal

29 november, 2023

De PvdA vreest voor ongelukken, nu de jagers dicht bij de nieuwbouw van de Veerhaven komen. Maar de jachtregels zijn streng en de kans dat er iets gebeurt is verwaarloosbaar, zegt wethouder Meeuwsen.

De huisarts in Hansweert
Hansweert

Raad Reimerswaal wil ultime inspanning voor behoud huisarts Hansweert

28 november, 2023

och klinkt er kritiek van de VVD: "We kunnen er niets aan veranderen, als gemeente geven we hiermee de inwoners valse hoop."

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak
Reimerswaal

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak

28 november, 2023

Hoewel een raadsmeerderheid weinig voelt voor de nieuwe motie van raadslid Marjolein Sinke-Oele, komt het college haar tegemoet. "Er wordt aan gewerkt", belooft wethouder Ad Meeuwsen.

Ons Dorpshuis in Kruiningen
Reimerswaal Kruiningen

Dorpshuis Kruiningen mag niet plat, vindt PvdA: 'Dit is erfgoed'

28 november, 2023

Het dorpshuis is versleten en de raad wil vervangende nieuwbouw mogelijk maken - daarvoor maakt ze 70.000 euro vrij, tien procent van de totale nieuwbouwkosten.

file op het tolplein bij Borssele vanwege een autobrand
112 nieuws Reimerswaal

Tunnel volledig afgesloten vanwege autobrand

28 november, 2023

De Westerscheldetunnel is dinsdagavond enige tijd volledig afgesloten geweest vanwege een autobrand in de westbuis richting Terneuzen.

huisartsenpraktijk in Hansweert
Reimerswaal Hansweert

Huisartsenpraktijk Hansweert op de helling

28 november, 2023

Het huisartsenteam van Zorg Op Zak heeft in een brief aan de inwoners van Hansweert laten weten op zoek te zijn naar een nieuwe huisarts die de praktijk over wil nemen. Mocht zich voor 1 april 2024 geen nieuwe praktijkhouder melden wordt de huidige praktijk gesloten.