Stockfoto stormschade.
Stockfoto stormschade. Pixabay

Vijf miljoen euro stormschade, geen Zeeuws slachtoffers

4 november, 2023

door: Han Verbeem

GOES - Verzekeraars ZLM uit Goes en De Zeeuwse schatten vrijdagmiddag de schade, die storm Ciarán donderdag heeft aangericht, op ruim een half miljoen euro. "Zestig procent Zeeland en 40 procent Brabant", zegt afdelingshoofd schade Edwin Goetheer over de eerste binnengekomen meldingen bij de ZLM.
 
Dat bevestigt Gerard Toorenaar van De Zeeuwse: "We kunnen wel stellen dat Zeeland 'het zwaarste' getroffen werd." De twee verzekeraars zien dat het meevalt, vergeleken met eerdere stormen. Deze keer gaat het vooral om materiële schade, waaronder vooral veel omgevallen bomen en afgewaaide takken.

Landelijk 15 miljoen schade

Volgens de eerste schatting van het Verbond van Verzekeraars, van vrijdagmiddag, bedraagt de landelijke verzekerde schade momenteel ongeveer 15 miljoen euro. Ook dit betreft een voorlopige schatting is, aangezien nog niet alle schadeclaims zijn ingediend - zo laat het Verbond weten. Deze schade heeft betrekking op beschadigingen aan woningen, auto's en bedrijfsgebouwen, waarvoor consumenten en bedrijven verzekerd zijn.
 

Geen slachtoffers in Zeeland

In Zeeland zijn, voor zover bekend, geen slachtoffers gevallen door de storm. Elders in het land zijn wel enkele dodelijke ongevallen te betreuren. Zo kwam in Brabant een 59-jarige man uit Overloon om het leven, doordat een boom op hem viel.
Dit is een bericht in samenwerking met Omroep Zeeland.

Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024

15 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Bergsediepsluis
Reimerswaal Tholen

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

De Oesterdam die Reimerswaal en Tholen verbindt met elkaar is vanaf maandag voor ruim een week afgesloten voor vaar- en wegverkeer. Het wegdek van de Bergsediepsluis moet worden vervangen.

archief: chemisch afval in polder bij Rilland
Reimerswaal integrale controle

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

14 april, 2024

Bij een integrale controle in het buitengebied van Reimerswaal zijn geen grote overtredingen vastgesteld. Wel liepen medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant tegen een aantal zaken aan die nader onderzoek eisen.

de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

de auto landde op een andere auto
112 nieuws Reimerswaal

Auto crasht in Yerseke en landt op andere auto

12 april, 2024

Een personenauto is vrijdagmiddag gecrasht op een 'Amsterdammertje' en vervolgens over de kop geslagen en op een stilstaande auto terecht gekomen. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd
112 nieuws Goes

Bestuurder bestelbus aangehouden na aanrijding

12 april, 2024

De politie heeft vrijdagmiddag de chauffeur van een bestelbus aangehouden na een aanrijding met een fietser in Goes. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Impressie van het nieuw te bouw Hof van Groenedaal
Kloetinge nieuwbouw

GOES AKKOORD MET BOUWPLAN GROENEDAAL IN KLOETINGE

12 april, 2024

De gemeente Goes is akkoord met het plan voor de bouw van dertien appartementen en een zogenoemde ‘grondgebonden’ woning aan de Groenedaal 1 in Kloetinge. Op het plan zijn eerder 24 zienswijzen ingediend. De nieuwbouw moet plaats gaan vinden op de plek van de voormalige Kloetingse School.

Wethouder Maarten Both luidt de bel vanaf zijn waterfiets.
Hansweert brug

Nieuwe brug voor Hansweert: Een tweedehandsje uit Yerseke

12 april, 2024

"Maar nog zo goed als nieuw", zegt wethouder Maarten Both. En: hergebruik van bestaande materialen is circulair én duurzaam, benadrukt hij. "Dat is ook wat we met deze nieuwe wijk willen laten zien."