vernielde gymattributen
vernielde gymattributen Gemeente Kapelle

WARE RAVAGE DOOR VANDALEN IN KAPELLE

3 juni, 2023

Van onze redactie

KAPELLE - De schade loopt in de tienduizenden euros; kapotte ruiten, compleet vernielde gymtoestellen, poging tot brandstichting en waterschade. Dat is de voorlopige balans die is opgemaakt van de schade die de afgelopen tijd is aangericht in gymzaal Molenvaete in de gemeente Kapelle. De schade wordt geraamd op een veelvoud van tienduizend euro. Ook rond het sportcomplex De Bloesem zijn vernielingen aangericht. "Dit is gewoon crimineel gedrag."

Gymzaal Molenvaete in Kapelle wordt sinds de opening van het nieuwe complex De Bloesem niet veel meer gebruikt, op een enkele vereniging na. Maar het gebouw was niet leeg. Er stonden onder andere gymspullen opgeslagen die de gemeente wilde gaan gebruiken in andere gymzalen. "Maar die spullen hebben ze moedwillig vernield", zegt wethouder Jon Herselman.

In de gymzaal is minimaal twee keer ingebroken door een groep kinderen van vermoedelijk tussen de 12 en 16 jaar oud, vertelt Herselman. De gemeente is eigenaar van de Molenvaete en De Bloesem.

 

Brandstichting en water laten lopen

"In de Molenvaete hebben ze een nooduitgang opengebroken, ramen ingegooid en daar hebben ze een ware ravage achtergelaten." Maar het bleef volgens de wethouder niet bij vernielingen. "Ze hebben ook een poging gedaan om brand te stichten." Dat is mislukt en Herselman heeft wel een vermoeden waarom. "Waarschijnlijk doordat ze zelf ook de kranen hebben open gezet waardoor de hele boel blank kwam te staan."
In de omgeving van sportcomplex De Bloesem zijn vooral rondom het complex vernielingen aangericht © Gemeente Kapelle
In de omgeving van sportcomplex De Bloesem zijn vooral rondom het complex vernielingen aangericht
© Gemeente Kapelle

 

Vernielingen kosten zeker tienduizend euro

Bij De Bloesem moest vooral het gebied rond het complex het ontgelden. Hier zijn de vandalen vooral aan de slag gegaan met graffiti. Borden en muren zijn met teksten beklad en een hakenkruis. De graffiti op de muren is makkelijk schoon te maken. Op de borden is dat een ander verhaal. De enige oplossing daarvoor is nieuwe exemplaren bestellen. "Maar dat kost ook geld en dat is geld op het sterfhuis", reageert Herselman, oftewel kosten die nergens voor dienen.
 
In totaal schat de wethouder de schade op een 'veelvoud van tienduizend euro'. Vooral het vervangen van gymtoestellen loopt volgens hem in de papieren.
In de omgeving van sportcomplex De Bloesem moesten vooral borden het ontgelden © Gemeente Kapelle
 
Dit is een bericht van Omroep Zeeland

Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Annabel Reins in het archief.
Goes moordzaak 1796

GEMEENTEARCHIEF GOES STUIT OP VERHAAL MYSTERIEUZE MOORD: ECHTGENOTE WERD UIT HET RAAM GEDUWD

23 juni, 2024

Het Gemeentearchief van Goes heeft een opmerkelijk verhaal boven water gehaald. Over een man die in 1796 zijn vrouw vermoordde en een baby die achterbleef.

Zo'n vijftig demonstranten protesteren bij het gemeentehuis, tegen de uitbreiding van Roompot Kamperland.
Noord-Beveland Roompot

Teleurstelling bij oppositie over uitbreiding Kamperland: 'Maar we weten wél waar we aan toe zijn'

23 juni, 2024

In elk geval komt er nu een einde aan discussies over bezoekersaantallen bij Roomport Beach Resort, constateert oppositieraadslid Eric Mahieu van PvdA-GroenLinks.

Marjolein Sinke-Oele bij haar volkstuintje in Kruiningen.
Kruiningen vervuiling volkstuinen

Raadslid wil duidelijkheid over volkstuinvervuiling: ‘Veel onrust onder de tuinders’

23 juni, 2024

PvdA-raadslid Marjolein Sinke-Oele maakt zich zorgen over de mogelijke ernstige PFAS-vervuiling in het volkstuinencomplex aan het Achterwegje in Kruiningen. “De tuinders willen weten waar ze aan toe zijn.”

De Musicalvrienden
Goes De Veste

FESTIVAL DE VESTE BELEEFT ACHTSTE EDITIE

23 juni, 2024

Het is dit weekend voor achtste keer dat Festival De Veste in Goes op de rol staat. Jaarlijks wordt het festival gehouden in het gelijknamige stadspark. Foodtrucks, animatie voor kinderen en een podium waar bands optreden.

Criterium Kwadendamme in 1972 met onder andere Jan Raas, Wim de Waal, Toine van den Bunder en Tonny Huijzen.
Kwadendamme wielerronde

RONDE VAN KWADENDAMME NA 15 JAAR TERUG OP ZEEUWSE WIELERKALENDER

22 juni, 2024

De Ronde van Kwadendamme komt na vijftien jaar terug. Op 21 september zal de 57ste editie van deze ‘kermiskoers’ opnieuw worden verreden.

Oefening van de KNRM Hansweert met de andere drie Westerschelde-stations
Hansweert KNRM

DUBBEL JUBILEUM VOOR KNRM HANSWEERT

22 juni, 2024

De Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) bestaat tweehonderd jaar. Het KNRM-station in Hansweert heeft dit jaar ook een eigen jubileum te vieren.

Jong en oud vermaakten zich tijdens het ontmoetingsfeest
Goes ontmoetingsfeest

LEERLINGEN VAN BEATRIXSCHOOL FEESTEN VOOR LEESBOEKEN

22 juni, 2024

De Prinses Beatrixschool in Goes heeft het schooljaar vrijdag afgesloten met een ontmoetingsfeest. De opbrengst van het feest is voor de stichting What Goes On, die er leesboeken voor kinderen van aanschaft.

Christian Knaap
's-Heer Hendrikskinderen oranjecafé

PLAN OM MET DUIZEND MAN VOETBAL TE KIJKEN VALT IN DUIGEN: ‘HET IS NET EEN REGELWOUD’

22 juni, 2024

Grootse plannen had Christian Knaap met zijn café in 's-Heer Hendrikskinderen. Het zou hét grootste oranjecafé van Zuid-Beveland moeten worden. Maar hij loopt tegen een wirwar aan regels op.