melkfabriek Goes
melkfabriek Goes Peter van den Assem, Streekomroep De Bevelanden

WIE GAAT IETS ONDERNEMEN IN DE OUDE MELKFABRIEK?

16 november, 2023

door: Peter van den Assem

GOES – Wie een zaak op wil zetten in de voormalige melkfabriek naast het stadskantoor in Goes, heeft tot 10 januari volgend jaar de tijd om een plan in te dienen. Het gemeentebestuur heeft inmiddels met zeven ondernemers gesproken die interesse hebben getoond.

Maar ook voor andere ondernemers staat de deur open. Het zou om horeca kunnen gaan. Of een combinatie van winkel- en woonruimte. Ook andere combinaties en ideeën zijn welkom.

VOORWAARDEN

De gemeente is nu eigenaar van het pand. Het staat op het naastgelegen kavel waar voorheen de (afgebrande) Renaultgarage stond. Uitgangspunt is wel dat het pand van de melkfabriek van de gemeente wordt gekocht. Daarnaast is er een lijst van voorwaarden opgesteld waar de nieuwe onderneming aan moet voldoen. Denk naast aankoop ook aan eisen voor verbouwing. Een aantal delen van het gebouw zullen behouden moeten blijven, zoals de gevel en de dakrand.

‘UITVRAAG’

Verder stelt de gemeente als eis dat er een aansluiting moet blijven met het trottoir aan de noordkant van het gebouw. En de ondernemer zal moeten aangeven wat er geïnvesteerd gaat worden in verbouwing, wat de plannen zijn en hoe dat uitgevoerd gaat worden. Alle voorwaarden van de gemeente zijn vastgelegd in de zogenoemde ‘uitvraag’ die inmiddels openbaar is. Het gemeentebestuur hoopt komend voorjaar de knoop door te hakken.


Deel dit artikel


Advertentie

Lees ook

Cees van den Bos
Goes burgemeester

SGP-BURGEMEESTER URK STAPT OVER NAAR GOES

30 november, 2023

De gemeenteraad van Goes heeft Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Van den Bos is verbonden aan de SGP.

De lantaarn werd donderdagmorgen op de toren gezet.
's-Gravenpolder kerktoren

‘LANTAARN’ KERK ’S-GRAVENPOLDER TERUG VAN WEGGEWEEST

30 november, 2023

Er staat weer een spits op de toren van de Maartenskerk in ’s Gravenpolder. Donderdag is een gloednieuwe replica van ‘de lantaarn’ - zoals de spits genoemd wordt - geplaatst. De vorige bleek in zo’n slechte staat dat die niet meer gerestaureerd kon worden.

Er komt geen jachtvrije zone bij de dorpsranden van Reimerswaal.
Reimerswaal wildjacht

Geen jachtvrije zones bij dorpsranden Reimerswaal

29 november, 2023

De PvdA vreest voor ongelukken, nu de jagers dicht bij de nieuwbouw van de Veerhaven komen. Maar de jachtregels zijn streng en de kans dat er iets gebeurt is verwaarloosbaar, zegt wethouder Meeuwsen.

De huisarts in Hansweert
Hansweert

Raad Reimerswaal wil ultime inspanning voor behoud huisarts Hansweert

28 november, 2023

och klinkt er kritiek van de VVD: "We kunnen er niets aan veranderen, als gemeente geven we hiermee de inwoners valse hoop."

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak
Reimerswaal

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak

28 november, 2023

Hoewel een raadsmeerderheid weinig voelt voor de nieuwe motie van raadslid Marjolein Sinke-Oele, komt het college haar tegemoet. "Er wordt aan gewerkt", belooft wethouder Ad Meeuwsen.

Ons Dorpshuis in Kruiningen
Reimerswaal Kruiningen

Dorpshuis Kruiningen mag niet plat, vindt PvdA: 'Dit is erfgoed'

28 november, 2023

Het dorpshuis is versleten en de raad wil vervangende nieuwbouw mogelijk maken - daarvoor maakt ze 70.000 euro vrij, tien procent van de totale nieuwbouwkosten.

file op het tolplein bij Borssele vanwege een autobrand
112 nieuws Reimerswaal

Tunnel volledig afgesloten vanwege autobrand

28 november, 2023

De Westerscheldetunnel is dinsdagavond enige tijd volledig afgesloten geweest vanwege een autobrand in de westbuis richting Terneuzen.

huisartsenpraktijk in Hansweert
Reimerswaal Hansweert

Huisartsenpraktijk Hansweert op de helling

28 november, 2023

Het huisartsenteam van Zorg Op Zak heeft in een brief aan de inwoners van Hansweert laten weten op zoek te zijn naar een nieuwe huisarts die de praktijk over wil nemen. Mocht zich voor 1 april 2024 geen nieuwe praktijkhouder melden wordt de huidige praktijk gesloten.