De winkel van Big Bazar aan de Gasthuisstraat in Goes.
De winkel van Big Bazar aan de Gasthuisstraat in Goes. Google StreetView

Verhuurder Goes vraagt faillissement Big Bazar aan

11 augustus, 2023

door: Han Verbeem

GOES - Een verhuurder van het pand aan de Gasthuisstraat in Goes waar het Big Bazar-filiaal is gevestigd, heeft het faillissement van de keten aangevraagd bij de rechtbank in Amsterdam. De pandbeheerder heeft nog een openstaand bedrag van 20.000 euro tegoed van Big Bazar, zo blijkt uit de stukken. De zitting voor deze zaak staat gepland op 29 augustus.

De keten verkeert al lange tijd in financieel zwaar weer, en heeft vorige maand aangekondigd dertien van de 125 filialen te sluiten. De vestigingen zijn verspreid over Nederland en België. Tot 2021 was Big Bazar eigendom van Mirage Retail, dat tevens eigenaar is van Blokker en andere winkelketens. Sinds twee jaar is Big Bazar in handen van BB Retail.

Oekraineoorlog

Volgens Big Bazar zijn de financiële problemen het gevolg van de aanzienlijke stijging van de energieprijzen na het begin van de oorlog in Oekraïne. Dit heeft geleid tot een afname van de uitgaven door klanten in de winkels.

Lagere lasten

De eigenaar van Big Bazar, Jerke Kooistra, vindt de huurlasten te hoog en wil dat de pandeigenaren en verhuurders de huren verlagen. "Als zij niet akkoord gaan met een lagere huur, willen wij niet meer samenwerken. Dat gaat gewoon niet in de huidige marktomstandigheden", aldus Big Bazar-eigenaar Jerke Kooistra in een gesprek met de NOS.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Jongerenwerker Stefan Koeman, achter de pooltafel in het jongerencentrum Kruiningen
Kruiningen jongerenwerk

Ook Kruiningen heeft nu een jongerencentrum: 'Het is een soort huiskamer'

18 september, 2024

Het jongerencentrum is bedoeld voor Ɣlle jongeren in Reimerswaal. Ze kunnen hier chillen, tafelvoetballen, tafeltennissen en PlayStationen - zegt jongerenwerker Stefan Koeman. En als het project aanslaat komen er ook jeugdcentra in Krabbendijke en Yerseke.

regenboogvlag
Goes regenboogvlag

Thema Coming-Outdag Goes 'Je bent Goes zoals je bent'

17 september, 2024

Vrijdag 11 oktober wordt de jaarlijkse Coming-Outdag gehouden. Anders dan de Pride-week of Roze Zaterdag wordt de Coming-Outdag doorgaans gevierd met lokale activiteiten zoals het hijsen van de regenboogvlag. Ook in Goes wappert de regenboogvlag.

modern navigeren maar pas op voor 'instinkers'
MAC De Bevelanden autopuzzelrit

Puzzelrit MAC De Bevelanden

16 september, 2024

De Motor- en Autoclub (MAC) De Bevelanden bestaat ruim 60 jaar en organiseert regelmatig puzzel- en oriƫntatieritten binnen de grenzen van Noord- en Zuid-Beveland en Tholen.

brand in een woning aan de Ketelkade in Goes
112 nieuws Goes

Gasbrand in woning Ketelkade Goes

16 september, 2024

De brandweer van Goes is maandagavond in actie gekomen vanwege een uitslaande brand in een woning aan de Ketelkade. De brand woedde in de meterkast van de woning. Volgens de brandweer betrof het een gasbrand.

Culturele Agenda september 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda september 2024

16 september, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

verkeerscontrole bij het Tiendenplein Goes
112 nieuws Goes

Grote verkeerscontrole Goes

15 september, 2024

Politie, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en Veilig Verkeer Nederland hebben zaterdagavond een grote verkeerscontrole gehouden bij het Tiendenplein in Goes. Bestuurders en hun voertuigen werden op verschillende punten gecontroleerd.

de zwaar beschadigde scooter
112 nieuws Reimerswaal

Scooter zat vast tussen de rails

14 september, 2024

Een scooterrijder is zaterdagnacht met de schrik vrijgekomen nadat hij in botsing kwam met een trein. Het ongeval gebeurde net buiten NS-station Kruiningen-Yerseke. Onderzoek wees uit dat de scooter vast was komen te zitten tussen de rails.

Stoompluimen in de Pluimweide
Borsele Goes

Dubbel feest in Hoedekenskerke

12 september, 2024

Zaterdag 14 en zondag 15 september houdt Stoomtrein Goes-Borsele het evenement 'Stoompluimen in de Pluimweide'. Zaterdag valt dit samen met het 150-jarig jubileum van de Koutermolen die geopend is tijdens de Open Monumentendag.