Yerseke krijgt 215 woningen aan Grintweg en Molenpolder

28 mei, 2024

door: Han Verbeem

YERSEKE - In Yerseke staan plannen op stapel voor de bouw van in totaal 215 nieuwe woningen. Aan de Grintweg komen er 90, op de plaats van de voormalige mosselkokerij. Daarnaast is er een initiatief voor 125 woningen in de Molenpolder - aldus de Reimerswaalse wethouder Maarten Both. 

Bij de herontwikkeling van het terrein aan de Grintweg was oorspronkelijk in de bouw van honderd woningen voorzien; uiteindelijk worden het er tien minder, na overleg met de omgeving. "Veertig procent van de woningen valt in de categorie betaalbaar", aldus Both. Het merendeel van het project bestaat uit koopwoningen. "Vijftien procent van de huizen is huur."

Woondeal

Volgens de Zeeuwse woondeal zouden nieuwe projecten echter voor tweederde uit betaalbare woningen moeten bestaan, waarvan de helft sociale woningbouw. Maar dat is bij de Grintweg niet aan de orde, zegt wethouder Both. "We waren al vóór de woondeal met de projectontwikkelaar in gesprek." Het ontwerp-bestemmingsplan gaat deze zomer langs de gemeenteraad, aldus Both.

Inloopavond

Bij de 125 nieuwe woningen in de Molenpolder geldt wél de verdeling volgens de woondeal. Omwonenden kunnen zich woensdagavond laten informeren over de bouwplannen, zegt de wethouder. Dan houdt de projectontwikkelaar een inloopavond bij Sint Anna in Yerseke.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

De plek waar de 59 woningen gebouwd gaan worden
Wilhelminadorp nieuwbouw

NIEUWE ONTSLUITING ZUIDKANT WILHELMINADORP

18 juli, 2024

Er komt een extra ontsluiting voor het verkeer in het bouwplan aan de zuidkant van Wilhelminadorp. Nadat het plan was gepresenteerd, kwamen er veertien bezwaren binnen van mensen, die liever niet zien dat de ontsluiting via de bestaande wijk loopt.

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over  flexvervoer
Wemeldinge Kapelle

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over flexvervoer

18 juli, 2024

Inwoners mochten meedenken over waar de Flex en deelmobiliteit kunnen starten. Ze konden via een interactief onderdeel praten over hun nieuwe vervoerssituatie. Inwoners die hun ideeën en vragen in een ideeënbus stopten, krijgen een persoonlijke reactie.

De jachthaven van Wemeldinge
Wemeldinge haven

Na actiedag Yerseke ook jachthaven Wemeldinge gecontroleerd op strafbaarheden

18 juli, 2024

Havencontroles vinden regelmatig plaats, omdat het gewilde plaatsen zijn waar (drugs)criminelen hun slag willen slaan. Ook ditmaal zijn geen ernstige overtredingen vastgesteld.

Wethouder Arno Witkam zoekt het juiste gereedschap uit….
Borsele fietsreparatiestations

ZAK VAN ZUID-BEVELAND: REPARATIESETS LANGS FIETSROUTES

17 juli, 2024

De gemeente Borsele heeft drie fietsreparatiesets geplaatst langs populaire routes. Wie problemen heeft met de fiets kan terecht in Heinkenszand (Stelleplas), Kwadendamme (Groenewegje) en Baarland (bij De Landing).

tolplein Westerscheldetunnel
Bevelanden Westerscheldetunnel

Allerlaatste tolvrije zaterdagen Westerscheldetunnel

16 juli, 2024

Zullen de tolvrije zaterdagen van de Westerscheldetunnel de geschiedenis ingaan als het broodje kroket en de kom erwtensoep op de PSD-boten? Wellicht niet maar feit is dat de allerlaatste tolvrije zaterdagen dit najaar plaatsvinden.

Vitaal ouder worden is belangrijk voor het sociale netwerk van senioren.
kapelle mantelzorg

Vitaliteitsmarkt met 'health check' voor Kapelse senioren

16 juli, 2024

Alle inwoners van 70 jaar en ouder in de gemeente Kapelle krijgen een uitnodiging voor de vitaliteitsmarkt in zaal De Vroone, op donderdag 12 september tussen 9.00 en 12.00 uur.

brand bij Top Taste Kapelle
112 nieuws Kapelle

Zeer grote brand bij uienverwerker Kapelle: hulp brandweer Brabant

15 juli, 2024

Bij een uien verwerkend bedrijf aan de Kloosterpoort in Kapelle is maandagmiddag rond 17.30 brand uitgebroken.

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan
Pumptrack jeugdsport

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan

15 juli, 2024

Het heeft vier jaar geduurd, maar nu is het zo ver. "De gemeente moest eerst kijken of de tijd rijp was en of er voldoende interesse voor is." En dat blijk zéker het geval - zegt Boaz.