Yerseke krijgt 215 woningen aan Grintweg en Molenpolder

28 mei, 2024

door: Han Verbeem

YERSEKE - In Yerseke staan plannen op stapel voor de bouw van in totaal 215 nieuwe woningen. Aan de Grintweg komen er 90, op de plaats van de voormalige mosselkokerij. Daarnaast is er een initiatief voor 125 woningen in de Molenpolder - aldus de Reimerswaalse wethouder Maarten Both. 

Bij de herontwikkeling van het terrein aan de Grintweg was oorspronkelijk in de bouw van honderd woningen voorzien; uiteindelijk worden het er tien minder, na overleg met de omgeving. "Veertig procent van de woningen valt in de categorie betaalbaar", aldus Both. Het merendeel van het project bestaat uit koopwoningen. "Vijftien procent van de huizen is huur."

Woondeal

Volgens de Zeeuwse woondeal zouden nieuwe projecten echter voor tweederde uit betaalbare woningen moeten bestaan, waarvan de helft sociale woningbouw. Maar dat is bij de Grintweg niet aan de orde, zegt wethouder Both. "We waren al vóór de woondeal met de projectontwikkelaar in gesprek." Het ontwerp-bestemmingsplan gaat deze zomer langs de gemeenteraad, aldus Both.

Inloopavond

Bij de 125 nieuwe woningen in de Molenpolder geldt wél de verdeling volgens de woondeal. Omwonenden kunnen zich woensdagavond laten informeren over de bouwplannen, zegt de wethouder. Dan houdt de projectontwikkelaar een inloopavond bij Sint Anna in Yerseke.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

de auto was op een betonblok gereden
112 nieuws Reimerswaal

Auto op z'n kop in Kruiningen

22 oktober, 2024

De bestuurster van een personenauto is maandagavond gewond geraakt nadat haar auto over de kop geslagen was in Kruiningen. De vrouw is met een ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Goes geeft cursus over lokaal bestuur
Goes gemeenteraad

Goes geeft cursus over lokaal bestuur

21 oktober, 2024

Vooruitlopend op de gemeenteraadsverkiezingen van 2026 organiseert de gemeente Goes in november en december de cursus 'Politiek Actief'. Deze is bedoeld voor inwoners die zich willen inzetten voor de gemeentepolitiek.

auto total loss na eenzijdig ongeval in Goes-Noord
112 nieuws Goes

Auto botst op boom in Goes-Noord

21 oktober, 2024

De bestuurster van een personenauto is maandagmiddag met de schrik vrijgekomen nadat zij met haar auto op een boom was gebotst. Het eenzijdige ongeluk vond plaats op de Van Hogendorplaan ter hoogte van het kerkgebouw 'De Levensbron'.

Peter Dieleman op zijn grond in Kamperland
Noord-Beveland Kamperland

Boer Dieleman moet land inleveren voor Beach Resort: 'We moeten er mee zien te leven'

21 oktober, 2024

Al vijf generaties is het akkerbedrijf van Peter Dieleman in de familie. Een groot deel van zijn akkers ligt naast Roompot Beach Resort in Kamperland. Precies waar het vakantiepark wil gaan uitbreiden met 21 hectare. Daarom moet Dieleman een groot deel van de door hem gepachte grond inleveren.

Culturele Agenda oktober 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda oktober 2024

21 oktober, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Katinka Polderman en Merel Corduwener
Goes De Koperen Tuin

Katinka en Merel signeren in Goes

21 oktober, 2024

Katinka Polderman en Merel Corduwener waren zaterdagmiddag te gast in Boekhandel de Koperen Tuin voor de presentatie en een signeersessie van hun boek 'Het meisje, de walvis, de schildpad en de axolotl'. Een boek over vier unieke en bijzondere karakters die een hechte vriendschap aangaan.

De rooms-kartholieke Willibrorduskerk in 's-Heerenhoek.
's-Heerenhoek Bisdom

Borsele wil Sint-Willibrorduskerk ’s-Heerenhoek niet kopen: 'Dorpshuis is geen optie'

20 oktober, 2024

De Willibrorduskerk is niet alleen een beschermd, maar ook een groot gebouw. Dat maakt het moeilijk en duur om aan te passen voor andere functies. “Een monument zoals dit verbouwen kost veel geld, en dat zou zwaar drukken op onze begroting,” aldus wethouder Kees Weststrate.

Langs het Troelstrapad worden elf populieren weggehaald, omdat de wortels schade toebrengen aan de bestrating.
Goes groenbeheer

Goes plant 260 nieuwe bomen in Goese Polder

20 oktober, 2024

De werkzaamheden beginnen in week van 4 november, met het verwijderen van de oude bomen en boomstronken. De nieuwe bomen worden geplant tussen november en maart, tijdens het plantseizoen.