Burgemeester Cees van den Bos verwelkomt de nieuwe Goese burger en feliciteert haar ouders
Burgemeester Cees van den Bos verwelkomt de nieuwe Goese burger en feliciteert haar ouders Hans Colijn, Streekomroep De Bevelanden

‘REGENBOOGKINDJE’ BOBBI IS VEERTIGDUIZENDSTE INWONER GOES

22 juli, 2024

door: Peter van den Assem

GOES – De gemeente Goes heeft maandagmorgen de veertigduizendste inwoner officieel welkom geheten. Het gaat om Bobbi Pahlad van Tiggelhoven. Zij is op 2 juni geboren. Burgemeester Cees van den Bos ging woensdagochtend bij de trotse ouders langs.

De ouders zijn Clarence Pahlad en Anouk van Tiggelhoven. Alle aandacht voor hun dochter vinden ze wel bijzonder. Dat hadden ze niet verwacht. Maar belangrijker: voor hen is de geboorte van Bobbi (ze heeft de achternaam van zowel haar vader als die van haar moeder gekregen) er een met een gouden randje.

Luister hieronder naar het gesprek dat verslaggever Peter van den Assem had met de ouders van Bobbi en met burgemeester Cees van den Bos.

CADEAUTJE

In 2020 verloren Anouk en Clarence een dochtertje tijdens de zwangerschap. “We hadden altijd gehoopt dat er nog een kindje zou komen”, zegt Anouk. “En zij is nu, vier jaar later geboren. Het was niet meer verwacht, maar wel gehoopt. Ze is echt een cadeautje. Bobbi is een bijzonder kindje.”

REGENBOOGKINDJE

Een kindje dat geboren wordt na een – zoals dat heet – stil geboren baby, wordt ook wel een ‘regenboogkindje’ genoemd, legt Anouk uit. Burgemeester Cees van den Bos spreekt van ‘een klein wonder’. Hij is blij met de nieuwe inwoonster. Want ook voor Goes betekent die veertigduizendste burger iets.

RAADSZETELS

Heeft Goes op 1 januari 2025 nog steeds minimaal veertuigduizend inwoners, dan breidt de gemeenteraad in 2026 (na de verkiezingen) uit met twee zetels: van 25 naar 27 zetels. Het aantal raadsleden wordt namelijk afgestemd op het aantal inwoners van een gemeente.

Burgemeester Cees van den Bos praat nog even na met Anouk van Tiggelhoven en Clarence Pahlad. © foto Hans Colijn, Streekomroep De Bevelanden

GROEI AANTAL INWONERS

Voor zover nu bekend is Goes halverwege de zestiende eeuw begonnen met het tellen van het aantal inwoners. In 1557 waren dat er 1700. In 1970 groeide het inwoneraantal opeens fors, omdat op 1 januari van dat jaar een aantal omliggende dorpen aan de gemeente werd toegevoegd. Op dat moment telde Goes 18.000 inwoners. Eind jaren negentig passeerde het inwonertal de 35.000.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

De huidige zanddijk is té smal voor het zware vrachtverkeer en gaat op de schop.
Zanddijk Yerseke

Tegenvaller Zanddijk door procedurefout: 'Zeker half jaar vertraging'

6 september, 2024

De terinzagelegging van het bestemmingsplan had vóór 1 januari 2024 op ruimtelijkeplannen.nl staan, maar dat is niet gebeurd. "Hierdoor hebben we, op advies van juristen, besloten het proces opnieuw te starten," zegt wethouder Maarten Both.

kruispunt en stoplichten bij entree van het dorp
's-Heer Hendrikskinderen N664

INWONERS ’S-HEER HENDRIKSKINDEREN: GRAAG SNELHEIDVERLAGING N664

5 september, 2024

Een groot deel van de inwoners van ’s-Heer Hendrikskinderen vindt dat de snelheidslimiet op de N664 die langs hun dorp ligt best omlaag kan. Het zou dan gaan om een verlaging van 80 km per uur naar maximaal 60.

Nederlandse militairen in Souburg, tijdens de mobilisatie in 1939
Reimerswaal Kruiningen. Tweede Wereldoorlog

Foto-expositie 'WO2 in Kleur' in Dorpshuis Kruiningen

5 september, 2024

De ingekleurde historische foto's scheppen daarmee een realistisch en indringend beeld van het leven in de oorlogsjaren 1940-1945.

dweilorkest tijdens de Arti Boottocht 2023
Goes Wolphaartsdijk

Jaarlijkse boottocht Arti Carnaval voor mensen met een beperking

4 september, 2024

Stichting Arti Carnaval organiseert in samenwerking met Watersportvereniging Wolphaartsdijk (W.S.V.W.) ieder jaar een boottocht op het Veerse Meer. De boottocht is speciaal voor mensen met een beperking. De boottocht vindt plaats op zaterdag 7 september.

BORSELE BLIJFT MUZIEKSCHOOL STEUNEN MET EXTRA GELD
Borsele Zeeuwse Muziekschool

BORSELE BLIJFT MUZIEKSCHOOL STEUNEN MET EXTRA GELD

4 september, 2024

Het dagelijkse gemeentebestuur van Borsele wil de Zeeuwse Muziekschool dit jaar met extra geld tegemoet komen. Het gaat om een bedrag van ruim negentienduizend euro bovenop de 124.000 euro die al voor de muziekschool gereserveerd was.

de zwaar beschadigde Duitse tanker Marten Deymann
112 nieuws Reimerswaal

Gewonden bij aanvaring schepen Kreekraksluizen

4 september, 2024

Twee personen zijn woensdagnacht gewond geraakt bij een aanvaring van twee schepen in de voorhaven van de Kreekraksluizen bij Rilland. Door nog onbekende oorzaak kwamen een Zwitserse en Duitse tanker met elkaar in botsing.

GEWONDE NA INCIDENT BIJ McCAIN  IN RILLAND
Rilland ongeval

GEWONDE NA INCIDENT BIJ McCAIN IN RILLAND

4 september, 2024

Bij McCain aan de Poort in Rilland is in de nacht van dinsdag op woensdag een medewerker gewond geraakt.

Deelproject A, met de zonnevelden langs de oostzijde van het kanaal, loopt forse vertraging op.
Reimerswaal zonnevelden

Forse vertraging voor zonnevelden bij Rilland: ontwikkelaars te laat met subsidieaanvraag

3 september, 2024

Een bijpraatavond voor de raadsleden van Reimerswaal, die vanavond hierover zou gaan, is daarom afgelast. De twee velden met zonnepanelen maken deel uit van de zogeheten Groene Kamers van Rilland, het energielandschap rondom het Schelde-Rijnkanaal en de Kreekraksluizen.