Advertentie
Advertentie

Politiek

Scholierenbus Goes-Wemeldinge vanaf 2025

Scholierenbus Goes-Wemeldinge vanaf 2025

25 september, 2023

Volgens wethouder Herselman is deze scholierenlijn een welkome een gewenste aanvulling op het nieuwe streeekvervoer, waarbij onder meer de huidige buslijn 27 komt te vervallen.

Hotel Van der Valk Goes

Van der Valk in beeld voor tijdelijke opvang asielzoekers

23 september, 2023

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft bij de gemeente Goes een verzoek ingediend om asielzoekers op te mogen vangen in het Hotel Van der Valk net buiten de stad. Dit als tijdelijke vervangende locatie voor de noodopvang in de Zeelandhallen die vanaf 1 januari de deuren sluit.

Reimerwaal wil verplichte DNA-registratie honden
Reimerswaal hondenpoep

Reimerwaal wil verplichte DNA-registratie honden

22 september, 2023

Met zo'n DNA-databank kan de gemeente veroorzakers van hondenpoepoverlast bekeuren. "DNA geeft honderd procent zekerheid", aldus initiatiefnemer en SGP-raadslid Rien Sinke.

Parkeren langs de Julianahaven is straks niet meer mogelijk.
Yerseke Waterschap Scheldestromen

Autoverbod langs verrotte kades Julianahaven

22 september, 2023

Volgens Martien van Overloop blijkt uit onderzoeken dat delen van de stalen damwand zijn verrot. "Er zitten behoorlijke gaten in", zegt hij. En om erger te voorkomen neemt de gemeente, op advies van het Waterschap, beschermende maatregelen.

Wachtrij bij de milieustraat aan het Geldeloozepad
Goes milieustraat

ONDERZOEK MILIEUSTRAAT BEVELANDEN OP DELTAPARK GOES

22 september, 2023

Het dagelijkse gemeentebestuur van Goes heeft een voorstel naar de raad gestuurd voor een verder onderzoek naar bedrijvenpark Deltaweg als locatie voor een nieuwe milieustraat. Dit in samenspraak met de andere vier Bevelandse gemeenten.

Tholenaar Cees Nuijten, woordvoerder van de Waterfront-bewoners en ondernemers in de Slabbekoornpolder.
380KV Tholen

Gedoe om 380KV-station bij Tholen: 'Het is hier geen Rilland'

20 september, 2023

Volgens woordvoerder Cees Nuijten van bewoners en ondernemers uit Tholen-stad is niet de naburige Auvergnepolder, maar het verderop gelegen bedrijventerrein De Spie de meest aangewezen plaats voor het hoogspanningsstation. De Brabanders staan nu voor een keuze.

Wethouders en lijsttrekkers tijdens de presentatie van de coalitie. Rechts wethouder Martijn Vemeulen van Nieuw Goes.
Goes coalitie geklapt

NIEUW GOES STAPT UIT COALITIE

20 september, 2023

De fractie van Nieuw Goes ziet geen heil meer in het voortzetten van de coalitie en stapt eruit. Dat betekent dat wethouder Martijn Vermeulen uit het dagelijkse gemeentebestuur verdwijnt.

Gemeenten willen van het Rijk meer geld voor uitvoering beleid.
Prinsjesdag Zeeuwse gemeenten

Gemeenten willen boter bij de vis na Troonrede

19 september, 2023

Zeeland wil onder meer financiƫle toezeggingen van Den Haag. Daarbij vertrouwen de gemeenten erop dat werk wordt gemaakt van de pfas-bestrijding en dat "de afschaffing van de tol van de Westerscheldetunnel daadwerkelijk ingaat per 2025."

Minister Schreinemacher (links) op een uitzichtplatform. Op de achtergrond de haven van Antwerpen en de windmolens bij Rilland.
Regionale economie

Minister: 'Handel en logistiek moeten verduurzamen'

18 september, 2023

De logistiek en handel kan in de Zuidwestelijke Delta alleen verder groeien als de sector verduurzaamt. Dat zegt minister Liesje Schreinemacher, van buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking, maandag tijdens een werkbezoek aan de regio.

traditionele, statische Nieuwjaarsreceptie
Kapelle nieuwjaarsreceptie

Nieuwjaarsreceptie Kapelle over andere boeg

11 september, 2023

Geen statische receptie maar meer naar buiten treden, verbinding zoeken met de inwoners van Kapelle. Het college van burgemeester en wethouders van Kapelle heeft besloten een andere invulling te geven aan de traditionele Nieuwjaarsreceptie.