Advertentie
Advertentie

Politiek

De plek waar de 59 woningen gebouwd gaan worden

NIEUWE ONTSLUITING ZUIDKANT WILHELMINADORP

18 juli, 2024

Er komt een extra ontsluiting voor het verkeer in het bouwplan aan de zuidkant van Wilhelminadorp. Nadat het plan was gepresenteerd, kwamen er veertien bezwaren binnen van mensen, die liever niet zien dat de ontsluiting via de bestaande wijk loopt.

vlag Oekraïne

GEEN UITBREIDING OPVANGPLAATSEN OEKRAÏNERS IN GOES

11 juli, 2024

Het dagelijkse gemeentebestuur van Goes wil het aantal opvangplaatsen voor Oekraïense vluchtelingen niet verder uitbreiden. Per 1 januari volgend jaar komt een aantal plekken voor deze vluchtelingen te vervallen. Goes wil dat er voor die mensen opvang in andere Zeeuwse gemeenten wordt gevonden.

Impressie van hoe het voormalige fabriekgebouw er straks uit komt te zien
Goes melkfabriek

CONTRACT OVERNAME OUDE MELKFABRIEK GOES ONDERTEKEND

10 juli, 2024

De gemeente Goes en Kennedy West Vastgoed uit Hulst hebben woensdagmiddag het contract ondertekend voor de overname van de oude melkfabriek naast het Stadskantoor.

Het tracé van de pumptrackbaan Krabbendijke.
Pumptrack fietscross

Krabbendijke krijgt pumptrackbaan, mogelijk ook Yerseke en Kruiningen

9 juli, 2024

De gemeente start dit najaar met de aanleg van een pumptrack in Krabbendijke. Als het project aanslaat, volgen mogelijk ook extra banen in Yerseke en Kruiningen.

De verbouwing bij VV Kapelle is in volle gang.
VV Kapelle Kapelle

Foutje, bedankt: gemeente kan VV Kapelle niet betalen

4 juli, 2024

Vanavond is het vervolg van de raadsvergadering en inmiddels heeft Herselman een creatieve oplossing gevonden. CDA en VVD willen de kwestie nog vóór de zomerstop afhandelen.

Yvonne Maas (hier in 2021) ziet voordelen in de verduurzaming van Roompot Kamperland.
Noord-Beveland toerisme

College ziet kansen voor Roompot Kamperland: ‘Duurzaam en gevarieerd’

4 juli, 2024

Vanavond hakt de raad de knoop door over de uitbreiding van Roompot Kamperland. Volgens wethouder Yvonne Maas zorgt de uitbreiding voor méér kwaliteit, zonder extra druk op het zomerseizoen.

Op de foto (vlnr): Eerste Kamerlid Robbert Lievense (BBB); Tweede Kamerleden Patrick van der Hoeff (PVV) en Jacqueline van den Hill (VVD); Edie Engels (mosselsector) en Commissaris van de Koning Han Polman.
Mosselseizoen Tweede Kamer

'Flink minder mossels', maar wél hoop voor de toekomst

3 juli, 2024

"Er zijn flink minder mossels dit jaar in de Oosterschelde", zegt Edie Engels, voorzitter van de producentenorganisatie Nederlandse mosselcultuur. Tegelijk is er hoop voor de nabije toekomst, want het uitgezaaide mosselzaad gedijt goed. En daarmee lijkt volgens Engels de opbrengst voor de langere termijn verzekerd. 

Reimerswaal wil voortaan zelf muziekonderwijs regelen voor de jeugd - als het aan de coalitie ligt.
Reimerswaal Zeeuwse Muziekschool

Reimerswaal wil af van Muziekschool, maar tilt besluit over vakantie heen

2 juli, 2024

Een raadsmeerderheid steunt een collegevoorstel om de samenwerking op te zeggen, zo blijkt dinsdagavond in de laatste raadsvergadering vóór het zomerreces. Maar CDA en ChristenUnie willen nog twee maanden bedenktijd, daarom is de besluitvorming pas in september.

Ter illustratie: mensen hand in hand.
Kamperland Noord-Beveland

Activisten Kamperland willen protesteren met 'menselijk lint'

2 juli, 2024

Donderdag neemt de gemeenteraad van Noord-Beveland een beslissing over het plan om het vakantiepark Beach Resort met 21 hectare uit te breiden. Eind mei heeft zich al een raadsmeerderheid vóór de uitbreiding afgetekend.

BORSELE: FINANCIEEL WERK AAN DE WINKEL
Borsele Kadernota 2025-2028

BORSELE: FINANCIEEL WERK AAN DE WINKEL

27 juni, 2024

De financiële tekorten van de gemeente Borsele lopen de komende jaren flink op. En dat de burgers daar wat van gaan merken, lijkt niet te voorkomen.