Advertentie
Het Paard van Troje
Advertentie
Het Kantoor huren Goes

Politiek

burgemeester Van Egmond en Jansen op de Haar met overeenkomst

HEEL ZEELAND AANGESLOTEN BIJ MELD MISDAAD ANONIEM

8 juni, 2023

Met het ondertekenen van een overeenkomst tussen Meld Misdaad Anoniem (M.) en de Zeeuwse gemeente Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal en Schouwen-Duiveland is heel de provincie vertegenwoordig in de strijd tegen criminaliteit en misdaad.

burgemeester Loes Meeuwisse en Mien de Haze

Vierhonderd witte anjers in Kamperland bloeien in aanloop naar Veteranendag

1 juni, 2023

In aanloop naar de Nederlandse Veteranendag op zaterdag 24 juni zijn er in Kamperland witte anjers geplant rondom het oorlogsmonument. Het was een speciaal verzoek in de gemeenteraad van raadslid Johan Sandee en daar is gehoor aan gegeven.

De jachthaven van Wemeldinge.
wemeldinge

Zwemverbod haven Wemeldinge: 'Vertrouwen in politiek verdwijnt'

30 mei, 2023

Coalitiepartijen steunen dinsdagavond in de gemeenteraad het zwemverbod dat het college heeft afgekondigd. Maar de oppositie ziet vooral zwalkend beleid: tijdens de coronaperiode kon het wel en nu niet.

bouwplan
Reimerswaal Kruiningen

WET VOORKEURSRECHT WONINGBOUW EN BEDRIJVENTERREINEN REIMERSWAAL

27 mei, 2023

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal heeft aangekondigd de Wet Voorkeursrecht toe te passen voor woningbouw en bedrijventerreinen. Om uit te kunnen breiden in het woningaanbod en bedrijventerreinen is dit noodzakelijk omdat de gemeente nu zelf te weinig grond in bezit heeft.

GOES WIL PANDEN OPVANG OEKRAÏNERS KOPEN
Goes

GOES WIL PANDEN OPVANG OEKRAÏNERS KOPEN

26 mei, 2023

De gemeente Goes wil een bedrag van ongeveer 2,3 miljoen uittrekken voor de aankoop van drie huizen waar Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen. Die panden worden nu gehuurd, maar half juli loopt de huurovereenkomst af.

Impressie van het nieuwe schoolgebouw in 's-Heer Arendskerke
Goes kinderen

NIEUW IKC ’S-HEER ARENDSKERKE WEER STAPJE DICHTERBIJ

26 mei, 2023

De bouw van een nieuwe basisschool en kinderopvang (IKC) in ’s-Heer Arendskerke is weer een stapje dichterbij gekomen. Het dagelijkse gemeentebestuur van Goes heeft de raad gevraagd er een bedrag van vijf miljoen euro voor ter beschikking te stellen.

Roompot Kamperland
Noord-Beveland Roompot Vakanties

STATENFRACTIES WILLEN REM OP GROEI ROOMPOT

25 mei, 2023

De brief met twintig vragen over de uitbreiding is ingediend door Inez Flameling (PvdA/GroenLinks), Kees Hanse (BBB), Gert Heijkoop (Ja21), Wouter Versluijs (D66)en Francois Babijn (PvZ). De schrijvers verwijzen daarbij naar de online petitie tegen de uitbreiding met 29 hectare, die inmiddels meer dan drieduizend keer is ondertekend.

Barbara Joziasse

'Controle Rekenkamer méér dan cijferwerk'

23 mei, 2023

De Algemene Rekenkamer pakt de controlerende taak serieus op, zegt Barbara Joziasse na de jaarlijkse Verantwoordingsdag: 'Desnoods schakelen we hackers in om de beveiliging van waterkeringen te testen."

GGD gebouw in Goes

Extra ondersteuning voor verwarde mensen in dorpen

10 mei, 2023

HEINKENSZAND – De gemeente Borsele wil vanaf deze maand extra ondersteuning gaan bieden aan verwarde mensen die regelmatig voor overlast zorgen in de dorpen. Daarvoor wordt een zogenoemde wijk-GGD’er ingezet.

Boef

Boef en zijn vrienden

25 april, 2023

WEMELDINGE – Het is in de zomer vaste prik: jongeren die een duik nemen in het water bij de sluis. Maar de gemeente Kapelle heeft deze ’traditie’ per direct aan banden gelegd. Tot groot ongenoegen van Boef de Vilder en zijn vrienden. Ze hielden vanmiddag daarom een actie bij de haven en sprongen als protest het koude water in.

Discriminatie in Zeeland

Meer discriminatie-incidenten in Zeeland-West-Brabant

25 april, 2023

GOES – De politie-eenheid Zeeland-West-Brabant heeft in 2022 20 procent meer discriminatie-incidenten geregistreerd dan het jaar ervoor. Bij antidiscriminatiebureau Zeeland, antidiscriminatiebureau RADAR en een aantal kleinere bureaus, daalde het aantal meldingen licht. Dit komt mede doordat de bureaus in 2021 een groot aantal meldingen over de coronamaatregelen ontvingen. Ook het College voor de Rechten van de Mens ontving minder verzoeken om een oordeel uit Zeeland-West-Brabant. Dat blijkt uit de Monitor Discriminatie Zeeland-West-Brabant.