Advertentie
Het Paard van Troje
Advertentie
Het Kantoor huren Goes

Samenleving

burgemeester Van Egmond en Jansen op de Haar met overeenkomst

HEEL ZEELAND AANGESLOTEN BIJ MELD MISDAAD ANONIEM

8 juni, 2023

Met het ondertekenen van een overeenkomst tussen Meld Misdaad Anoniem (M.) en de Zeeuwse gemeente Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal en Schouwen-Duiveland is heel de provincie vertegenwoordig in de strijd tegen criminaliteit en misdaad.

Ira von Harras voorzitter Podium 't Beest

IRA VON HARRAS NIEUWE VOORZITTER PODIUM 'T BEEST

7 juni, 2023

Ira von Harras is met ingang van 1 juni de nieuwe bestuursvoorzitter van het Goese cultuurpodium 't Beest. Von Harras, in het dagelijks leven directeur van de Zeeuwse Milieufederatie, heeft een lange geschiedenis met het podium aan de Beestenmarkt.

vernielde gymattributen
Kapelle vandalisme

WARE RAVAGE DOOR VANDALEN IN KAPELLE

3 juni, 2023

De schade loopt in de tienduizenden euros; kapotte ruiten, compleet vernielde gymtoestellen, poging tot brandstichting en waterschade. Dat is de voorlopige balans die is opgemaakt van de schade die de afgelopen tijd is aangericht in gymzaal Molenvaete in de gemeente Kapelle.

Indonesische middag
Goes cultuur

INDONESISCHE CULTUURMIDDAG GOES-WEST

3 juni, 2023

Wijkvereniging Goes-West organiseert zaterdag 24 juni een Indonesische cultuurmiddag in wijkgebouw de Westkant. Iedereen kan meedoen. Workshops en toegang zijn gratis.

burgemeester Loes Meeuwisse en Mien de Haze
Noord-Beveland Kamperland

Vierhonderd witte anjers in Kamperland bloeien in aanloop naar Veteranendag

1 juni, 2023

In aanloop naar de Nederlandse Veteranendag op zaterdag 24 juni zijn er in Kamperland witte anjers geplant rondom het oorlogsmonument. Het was een speciaal verzoek in de gemeenteraad van raadslid Johan Sandee en daar is gehoor aan gegeven.

brandweerman Leo na 50 jaar met pensioen
Goes brandweer

NA 50 JAAR GAAT BRANDWEERMAN LEO MET PENSIOEN

1 juni, 2023

Na bijna vijftig jaar gaat brandweerman Leo de Jonge van team Goes met pensioen. Van een olifant uit de sloot halen of 'gewoon' een brand blussen, hij heeft in zijn carrière genoeg meegemaakt. "Vooral de grote evenementen staan me bij."

Voetbal & Games Schenge Freestyle
Goes SMWO

SCHENGE FREESTYLE IN GOES

31 mei, 2023

Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) zet zich in voor een inclusieve samenleving waar iedereen mee kan doen. Samen met inwoners werken SMWO medewerkers en vrijwilligers aan de leefbaarheid in wijken of dorpen in de Oosterschelderegio en organiseren zij activiteiten voor jong en oud.

Praktisch Verkeersexamen Goes
Goes kinderen

PRAKTISCH VERKEERSEXAMEN VOOR RUIM 300 BASISSCHOOLLEERLINGEN

31 mei, 2023

Woensdag 31 mei en donderdag 1 juni nemen ruim 300 basisschoolleerlingen van 14 scholen in Goes deel aan het Praktisch Verkeersexamen. Een deel van hen gaat na de zomervakantie actief deelnemen aan het verkeer onderweg van en naar het voortgezet onderwijs.

bouwplan
Reimerswaal Kruiningen

WET VOORKEURSRECHT WONINGBOUW EN BEDRIJVENTERREINEN REIMERSWAAL

27 mei, 2023

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal heeft aangekondigd de Wet Voorkeursrecht toe te passen voor woningbouw en bedrijventerreinen. Om uit te kunnen breiden in het woningaanbod en bedrijventerreinen is dit noodzakelijk omdat de gemeente nu zelf te weinig grond in bezit heeft.

familie Eikenhout-Izeboud met Margo Mulder
Goes feest

65-JARIG HUWELIJK IN GOES

22 mei, 2023

Burgemeester Margo Mulder van Goes bracht een bezoek aan de heer en mevrouw Eikenhout-Izeboud. Zij zijn 65 jaar met elkaar in de echt verbonden.

springkasteel
Kapelle kinderen

NATIONALE BUITENSPEELDAG IN KAPELLE

20 mei, 2023

KAPELLE - Al meer dan 10 jaar organiseren Jantje Beton en televisiezender Nickelodeon de Nationale Buitenspeeldag. Speel-o-theek De Schatkist en Dagarrangementen Kapelle haken hierop in met een te gekke buitenspeeldag.

creatief met muziek in Wemeldinge
Kapelle Wemeldinge

CREATIEF MET MUZIEK

19 mei, 2023

KAPELLE - Muziek maken zonder muziekinstrumenten; dat is het uitgangspunt van de muziekactiviteit voor kinderen welke vrijdag 2 juni plaatsvindt in Wemeldinge.

studenten
GRdeBevelanden Goes

HULP BIJ KOSTEN MIDDELBARE SCHOLIEREN

19 mei, 2023

KAPELLE - Niet alleen voor kinderen maar ook voor ouders is de overgang van basisonderwijs naar de middelbare school een grote stap. Voor ouders betekent dit vaak ook extra uitgaven.

GGD gebouw in Goes

Extra ondersteuning voor verwarde mensen in dorpen

10 mei, 2023

HEINKENSZAND – De gemeente Borsele wil vanaf deze maand extra ondersteuning gaan bieden aan verwarde mensen die regelmatig voor overlast zorgen in de dorpen. Daarvoor wordt een zogenoemde wijk-GGD’er ingezet.

Boef

Boef en zijn vrienden

25 april, 2023

WEMELDINGE – Het is in de zomer vaste prik: jongeren die een duik nemen in het water bij de sluis. Maar de gemeente Kapelle heeft deze ’traditie’ per direct aan banden gelegd. Tot groot ongenoegen van Boef de Vilder en zijn vrienden. Ze hielden vanmiddag daarom een actie bij de haven en sprongen als protest het koude water in.

Discriminatie in Zeeland

Meer discriminatie-incidenten in Zeeland-West-Brabant

25 april, 2023

GOES – De politie-eenheid Zeeland-West-Brabant heeft in 2022 20 procent meer discriminatie-incidenten geregistreerd dan het jaar ervoor. Bij antidiscriminatiebureau Zeeland, antidiscriminatiebureau RADAR en een aantal kleinere bureaus, daalde het aantal meldingen licht. Dit komt mede doordat de bureaus in 2021 een groot aantal meldingen over de coronamaatregelen ontvingen. Ook het College voor de Rechten van de Mens ontving minder verzoeken om een oordeel uit Zeeland-West-Brabant. Dat blijkt uit de Monitor Discriminatie Zeeland-West-Brabant.