Advertentie
Advertentie

Gemeenteberichten

DUO OPENT EERSTE ZEEUWSE SERVICEBALIE IN GOES

DUO OPENT EERSTE ZEEUWSE SERVICEBALIE IN GOES

24 mei, 2024

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) opent op 18 juni de eerste servicebalie in Zeeland. Vanaf die tijd kunnen (oud-)studenten en ouders terecht in het Stadskantoor van Goes met vragen over aanvragen van studiefinanciering of het terugbetalen daarvan.

EIND JUNI OPENT INFOPUNT ENERGIE IN BORSSELE

EIND JUNI OPENT INFOPUNT ENERGIE IN BORSSELE

24 mei, 2024

Het pand naast de buurtsuper in Borssele gaat eind juni open als informatiepunt Energietransitie Zeeland. Mensen met vragen op dit gebied kunnen er dan terecht om te praten met vertegenwoordigers van de gemeente Borsele, netbeheerder TenneT, het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

BEWONERS ’S-HEERENHOEK ZORGEN VOORTAAN VOOR HERTENKAMP
's-Heerenhoek hertenkamp

BEWONERS ’S-HEERENHOEK ZORGEN VOORTAAN VOOR HERTENKAMP

1 mei, 2024

Twee bewoners van ’s-Heerenhoek, Elina Janse en René Ars, gaan de zorg voor het hertenkamp daar op zich nemen. Woensdag tekenden zij samen met wethouder Arno Witkam van de gemeente Borsele de overdracht.

Skate-Event Wemeldinge
Kapelle Wemeldinge

Skate-Event Wemeldinge

28 april, 2024

Op zaterdag 18 mei wordt samen met Skateland Rotterdam een skate-evenement georganiseerd aan de Chezeeweg in Wemeldinge. Van 13:00 tot 17:00 uur kun je skaten, BMX’en, steppen en skateboarden.

Hippies uit de jaren 60
Kapelle KletsCorner

KletsCorner Kapelle over jaren 60 en 70

20 april, 2024

Wie herinnert zich nog de tijd van flowerpower, hippies op de Dam in Amsterdam, love-ins, plateauzolen, broeken met wijde pijpen.... Het waren de jaren 60 en 70. Deze decennia staan centraal tijdens de KletsCorner op 25 april.

stempotlood
Kapelle stembureau

Gezocht: stembureauleden

11 april, 2024

Op donderdag 6 juni 2024 is de Europees Parlementsverkiezing. Met uw stem bepaalt u mee wie er in het Europese Parlement komen.

Tafeltje Dekje stopt in Kapelle
Kapelle Cederhof

Alternatieve maaltijdvoorziening in de gemeente Kapelle

9 april, 2024

Cederhof stopt per 1 juli 2024 met de maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje. We begrijpen dat dit voor de huidige klanten van Tafeltje Dekje zorgt voor vragen en eventuele zorgen. Als gemeente vinden we het belangrijk een waardig alternatief aan te kunnen bieden aan onze inwoners. Daarvoor zijn diverse aanbieders in beeld. De medewerkers van LINK gaan graag het gesprek aan om te kijken welk alternatief het best passend is vanaf 1 juli 2024, en zo nodig eerder.

veilig fietsen tot je 100ste
Goes SMWO

Eerste Doortrapdag gemeente Goes

25 maart, 2024

De gemeente Goes, ROVZ, ZLM, Veiligheid.nl en SMWO organiseren dinsdag 16 april de eerste Goese Doortrapdag. Veiliger fietsen tot je 100ste is het doel van het programma Doortrappen.

kleine geluksmomenten
Kapelle KletsCorner

KletsCorner Kapelle over kleine geluksmomenten

23 maart, 2024

Het bestrijden van eenzaamheid en het maken van nieuwe verbindingen zijn belangrijke thema's voor de gemeente Kapelle. Het Buurtteam van Kapelle heeft al verschillende activiteiten hieromtrent. Sinds september 2023 zijn daar ook zogeheten 'KletsCorners' bijgekomen.

mantelzorgwaardering in de gemeente Goes
Goes SMWO

Ruim 400 aanvragen in gemeente Goes voor mantelzorgwaardering

18 maart, 2024

De gemeente Goes geeft jaarlijks als blijk van waardering, aan mantelzorgers een extraatje. Deze waardering bestaat uit 75 euro. Ruim 400 zorgvragers hebben deze waardering inmiddels aangevraagd.