Advertentie
Advertentie

Gemeenteberichten

Hippies uit de jaren 60

KletsCorner Kapelle over jaren 60 en 70

20 april, 2024

Wie herinnert zich nog de tijd van flowerpower, hippies op de Dam in Amsterdam, love-ins, plateauzolen, broeken met wijde pijpen.... Het waren de jaren 60 en 70. Deze decennia staan centraal tijdens de KletsCorner op 25 april.

stempotlood

Gezocht: stembureauleden

11 april, 2024

Op donderdag 6 juni 2024 is de Europees Parlementsverkiezing. Met uw stem bepaalt u mee wie er in het Europese Parlement komen.

Tafeltje Dekje stopt in Kapelle
Kapelle Cederhof

Alternatieve maaltijdvoorziening in de gemeente Kapelle

9 april, 2024

Cederhof stopt per 1 juli 2024 met de maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje. We begrijpen dat dit voor de huidige klanten van Tafeltje Dekje zorgt voor vragen en eventuele zorgen. Als gemeente vinden we het belangrijk een waardig alternatief aan te kunnen bieden aan onze inwoners. Daarvoor zijn diverse aanbieders in beeld. De medewerkers van LINK gaan graag het gesprek aan om te kijken welk alternatief het best passend is vanaf 1 juli 2024, en zo nodig eerder.

veilig fietsen tot je 100ste
Goes SMWO

Eerste Doortrapdag gemeente Goes

25 maart, 2024

De gemeente Goes, ROVZ, ZLM, Veiligheid.nl en SMWO organiseren dinsdag 16 april de eerste Goese Doortrapdag. Veiliger fietsen tot je 100ste is het doel van het programma Doortrappen.

kleine geluksmomenten
Kapelle KletsCorner

KletsCorner Kapelle over kleine geluksmomenten

23 maart, 2024

Het bestrijden van eenzaamheid en het maken van nieuwe verbindingen zijn belangrijke thema's voor de gemeente Kapelle. Het Buurtteam van Kapelle heeft al verschillende activiteiten hieromtrent. Sinds september 2023 zijn daar ook zogeheten 'KletsCorners' bijgekomen.

mantelzorgwaardering in de gemeente Goes
Goes SMWO

Ruim 400 aanvragen in gemeente Goes voor mantelzorgwaardering

18 maart, 2024

De gemeente Goes geeft jaarlijks als blijk van waardering, aan mantelzorgers een extraatje. Deze waardering bestaat uit 75 euro. Ruim 400 zorgvragers hebben deze waardering inmiddels aangevraagd.

Het gebouw van de Isaac Beeckman Academie in Kapelle.
Kapelle Isaac Beeckman College

Kapels protest bij ministerie tegen subsidiestop IBA: 'Geen kans onbenut laten'

18 maart, 2024

Na overleg met de MR en diens advocaat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten bezwaar in te dienen, ook al is de kans van slagen klein. "We willen deze kans toch niet onbenut laten", laat het college weten.

gemeente Goes maakt gebruik van WhatsApp-kanaal
Bevelanden Goes

Het laatste nieuws van de gemeente Goes via WhatsApp

16 maart, 2024

Geen nieuws van de gemeente Goes missen? Vanaf nu kan iedereen de gemeente Goes volgen via WhatsApp-kanalen. Volgers hoeven nieuws van de gemeente niet op te zoeken, het verschijnt vanzelf op hun telefoon.

rijbewijs
Bevelanden Kapelle

Langere wachttijden paspoort, ID en rijbewijs

16 maart, 2024

Binnenkort toe aan een nieuw paspoort of identiteitskaart? Of moet je rijbewijs verlengd worden? Maak op tijd een afspraak met de gemeente!

leerlingen Scalda maken duurzame kleding
Goes Scalda

Lessen duurzaamheid levert nieuwe kleding op

15 maart, 2024

Van oude kleding nieuwe kleding maken, dat is wat leerlingen van het Scalda in Goes doen. Deze week krijgen de leerlingen les over de duurzaamheid van kleding. De studenten hebben gisteren de hele dag gewerkt aan het maken van nieuwe outfits, vandaag showen ze de gemaakte creaties aan de rest van de school.