Advertentie
Advertentie

Gemeenteberichten

voorbeeld professionele hennepkwekerij

Locoburgemeester sluit woning en loodsen Wemeldinge na drugsvondst

23 juli, 2024

Locoburgemeester Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft maandag een woning en twee loodsen in Wemeldinge voor de duur van drie maanden gesloten. Een maand geleden werden in de loodsen een in werking zijnde hennepkwekerij en kweekmaterialen gevonden.

De nu nog zittende kinderburgemeester Joud Al Shatti (rechts) en zijn opvolger Thijmen Roskam.

THIJMEN ROSKAM NIEUWE KINDERBURGEMEESTER VAN GOES

21 juni, 2024

Thijmen Roskam is het komende jaar de nieuwe kinderburgemeester van Goes. Wethouder André van der Reest heeft dat vrijdagmiddag bekend gemaakt. Dat gebeurde op het terrein aan de Oostvest, waar dit weekend Festival de Veste plaatsvindt.

VRIJWILLIGERSHUIS HEET VOORTAAN WELZIJNSHUIS
Borsele Welzijnshuis

VRIJWILLIGERSHUIS HEET VOORTAAN WELZIJNSHUIS

20 juni, 2024

Het Vrijwilligershuis van de gemeente Borsele krijgt een andere naam. Vanaf nu heet het Welzijnshuis. “De naam Vrijwilligershuis dekte de lading niet meer”, zegt wethouder Marga van de Plasse.

vers fruit voor schoolgaande jeugd in gemeente Kapelle
Kapelle gezondheid

Project 'Lokaal Schoolfruit' gestart in Kapelle

9 juni, 2024

De gemeente Kapelle vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren opgroeien in een gezonde omgeving. Daarom is het project lokaal schoolfruit gestart! De leerlingen krijgen 2 keer per week vers groente en fruit.

Back to School
Kapelle Wemeldinge

Informatieavond Brugklas gemeente Kapelle

5 juni, 2024

Na de zomervakantie gaan de leerlingen in groep 8 van onze basisscholen naar de brugklas. Best een spannende tijd. Voor hen, maar misschien ook voor hun ouders.

Eva Griep (10) is de nieuwe Kinderburgemeester.
Kinderburgemeester Reimerswaal

Eva Griep (10) nieuwe Kinderburgemeester van Reimerswaal

4 juni, 2024

Eva is de vierde Kinderburgemeester sinds de invoering van de functie in 2020. Zij volgt Liz van de Velde op. In de gemeenteraadsvergadering van septemner neemt Eva het stokje over van Liz.

DUO OPENT EERSTE ZEEUWSE SERVICEBALIE IN GOES
Goes DUO

DUO OPENT EERSTE ZEEUWSE SERVICEBALIE IN GOES

24 mei, 2024

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) opent op 18 juni de eerste servicebalie in Zeeland. Vanaf die tijd kunnen (oud-)studenten en ouders terecht in het Stadskantoor van Goes met vragen over aanvragen van studiefinanciering of het terugbetalen daarvan.

EIND JUNI OPENT INFOPUNT ENERGIE IN BORSSELE
Borssele informatiepunt energie

EIND JUNI OPENT INFOPUNT ENERGIE IN BORSSELE

24 mei, 2024

Het pand naast de buurtsuper in Borssele gaat eind juni open als informatiepunt Energietransitie Zeeland. Mensen met vragen op dit gebied kunnen er dan terecht om te praten met vertegenwoordigers van de gemeente Borsele, netbeheerder TenneT, het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

BEWONERS ’S-HEERENHOEK ZORGEN VOORTAAN VOOR HERTENKAMP
's-Heerenhoek hertenkamp

BEWONERS ’S-HEERENHOEK ZORGEN VOORTAAN VOOR HERTENKAMP

1 mei, 2024

Twee bewoners van ’s-Heerenhoek, Elina Janse en René Ars, gaan de zorg voor het hertenkamp daar op zich nemen. Woensdag tekenden zij samen met wethouder Arno Witkam van de gemeente Borsele de overdracht.

Skate-Event Wemeldinge
Kapelle Wemeldinge

Skate-Event Wemeldinge

28 april, 2024

Op zaterdag 18 mei wordt samen met Skateland Rotterdam een skate-evenement georganiseerd aan de Chezeeweg in Wemeldinge. Van 13:00 tot 17:00 uur kun je skaten, BMX’en, steppen en skateboarden.