Noord-Beveland breekt met Gele Krantje

WISSENKERKE – De gemeente Noord-Beveland stopt met adverteren in het Gele Krantje. Dat heeft het college van B&W dinsdag besloten. 

door: Han Verbeem

De aanleiding is de christelijke koers die het blad sinds enige tijd vaart. Uitgeverij TraiNews uit Yerseke hanteert een zogeheten reformatorisch identiteitskader. Berichten en advertenties dienten daarbij te voldoen aan Bijbelse normen en waarden; inzendingen die de uitgever daarbij niet vindt passen, worden geweigerd.

Gesprek

Vorige week kondigde burgemeester Loes Meeuwisse aan, met de directie van TraiNews in gesprek te willen gaan. Dat heeft niet tot een voor beide partijen bevredigend resultaat geleid, zo blijkt. Het Gele Krantje, oftewel het Noord-Bevelands Advertentie-, en Informatieblad, is een tweewekelijkse huis-aan-huiskrant die gratis wordt verspreid. “Adverteerders worden getoetst en beoordeeld op hun informatie en als overheid willen we dat onze informatie voor iedereen toegankelijk is”, aldus burgemeester Meeuwisse. Recentelijk trok de organisatie van het Eindeloos Eiland Festival bij de gemeente aan de bel, omdat ze niet mochten adverteren voor het evenent. Dit vindt namelijk deels op een zondag plaats.

Kapelle

Ook in Kapelle wil de gemeente de banden met de uitgever verbreken, maar daar volgt in oktober nog een laatste overleg. Kapelle adverteert in De Scheldepost en plaatst wekelijks betaalde informatiepagina’s met gemeentelijke mededingen. De Scheldepost is eveneens een uitgave van TraiNews. Ook Goese Morgen en De Faam behoren tot de huis-aan-huisbladen van deze uitgeverij.

Foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden