Noord-Beveland deelt opnieuw gratis regentonnen uit, op is op

WISSENKERKE – Inwoners van Noord-Beveland kunnen 9  en 10 september een gratis regenton ophalen bij de gemeentewerkplaats in Wissenkerke. Belangstellenden dienen wel zich vooraf aan te melden, en – zo benadrukt een gemeentewoordvoerder: op is op. Aanmelden kan tot 6 augustus, via de website van de gemeente.

Door: Han Verbeem

Noord-Beveland heeft al eerder dergelijke uitdeelacties gehouden en deze zijn succesvol gebleken, aldus wethouder Adrie van der Maas. Inwoners kunnen het regenwater opvangen en in droge periodes nuttig gebruiken om het groen in de tuin water te geven. “Iedereen kan eenvoudig bijdragen aan een beter milieu en dat willen we op deze manier stimuleren”, merkt Van der Maas op. “Heeft uw tuin geen water nodig maar is uw ton wel vol? Laat hem dan toch langzaam leeglopen, zo kan hij maximaal bufferen bij de volgende regenbui.”

Twee maten

De regentonnen zijn beschikbaar in twee maten: een groene ton van 225 liter (100 cm hoog, 60 cm breed) en een grijze van 100 liter (100 cm hoog, 35 cm breed). Deze worden compleet geleverd met een zwarte standaard, vulautomaat en kraan. 

Ophalen 9 en 10 september

De tonnen zijn uitsluitend bedoeld voor inwoners van de gemeente Noord-Beveland. Zij kunnen een ton aanvragen via de gemeentelijke website. De ophaaldagen zijn vrijdagmiddag 9 september (13.00 – 16.30 uur) en zaterdagochtend 10 september (9.00 – 13.00 uur), bij de gemeentewerkplaats aan Cruijkcelcreke 41 in Wissenkerke. 

* Voor meer informatie en aanvragen regenton: Regentonactie Gemeente Noord-Beveland

Foto: Bij een eerdere weggeefactie, in het voorjaar van 2018, gingen de regentonnen als zoete broodjes over de toonbank (foto: Omroep Zeeland)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden