NS-station Goes krijgt nieuwe defibrillator

GOES – Het NS-station krijgt een nieuwe AED (Automatische Externe Defibrillator). Met de installatie van het draagbare apparaat zijn alle NS-stations in Zeeland aangesloten op het HartslagNu-netwerk.

Een AED is een draagbaar apparaat wat stroomstoten geeft en gebruikt wordt wanneer iemand een hartstilstand heeft. Door het geven van een stroomstoot kan een persoon gereanimeerd worden. Menigmaal heeft de AED zichzelf bewezen en zijn veel mensenlevens gered. In Nederland zijn inmiddels duizenden AED-apparaten. In openbare gebouwen, kantoren, winkels of privé bij mensen aan huis.

De NS en Prorail plaatsen in totaal 575 AED’s op treinstations in Nederland. Hierdoor ontstaat een landelijke dekking van het AED-netwerk. Dit vergroot de kansen van mensen die op of in de directe nabijheid van een NS-station een hartstilstand krijgen.

Gratis reanimatiecursus

Bij de installatie van het nieuwe AED-toestel kunnen reizigers en vrijwilligers deelnemen aan een gratis reanimatiecursus. Deze wordt gelijk met de installatie op maandag 4 juli gegeven van 11.30 tot 13.30 uur. Aanmelden hiervoor is gewenst en kan via https://fuego-bhv.nl/reanimatietraining-stations-aed. In totaal zijn er 15 plaatsen beschikbaar voor deze cursus. 

Foto: Pixabay 

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden