Onderhoud aan spoor: fikse vertragingen verwacht

GOES  – Het treinverkeer in Zeeland moet de komende periode rekening houden met forse vertragingen. Vanaf zaterdag zijn er werkzaamheden aan de spoorlijn Bergen op Zoom-Vlissingen. Zaterdag 28 en zondag 29 augustus is er daarom geen treinverkeer mogelijk tussen Goes Bergen op Zoom. Van maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september rijden er geen treinen tussen Goes en Vlissingen.
 
door: Han Verbeem
 
De NS zet stop- en snelbussen in tijdens de werkzaamheden, tussen Goes en Arnemuiden rijden ook taxibusjes. Volgens de NS moeten reizigers rekening houden met vertragingen van minimaal een half uur.

Dringend aan onderhoud toe

“De spoorverbinding in Zeeland is dringend aan groot onderhoud toe”, aldus een woordvoerder van de NS. Zo worden de wissels en spoorails vernieuwd en komen er andere dwarsliggers. Ook het ballastgrind wordt vervangen en aangevuld. In de regio Zuid lopen de schoolvakanties tot 5 september en het wordt voor het begin van het nieuwe schooljaar uitgevoerd.

Overige werkzaamheden

De werkzaamheden komen voor veel reizigers desalniettemin op een ongelukkig moment. Tot 13 september is Rijkswaterstaat nog bezig met werk aan de A58, waarbij met name in de avonduren rijstroken zijn afgezet. Ook is de kilometerbeperking op de Haringvlietbrug ingegaan, waar nu maximaal 50 kilometer per uur getreden mag worden.

 

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden