Onderzoek naar verhuizing milieustraat Goes

GOES – Het gemeentebestuur van Goes wil 183.000 euro uittrekken om te onderzoeken waar de nieuwe milieustraat gevestigd kan worden. Een locatie die mogelijk ook door andere Bevelandse gemeenten gebruikt kan gaan worden en waar Goes ook een aantal eigen diensten naartoe wil verhuizen. Zoals de buitendienst die nu aan de Troelstralaan gevestigd is.

Eén ding is duidelijk: de milieustraat in Goes kan niet veel langer aan het Geldeloozepad blijven. De ruimte is te klein en bovendien ontstaan er zeker bij drukte gevaarlijke situaties bij de pal daarnaast gelegen ingang van sportpark Het Schenge.

Milieustraat nieuwe stijl

Het onderzoek naar een alternatieve locatie gaat de gemeente Goes uitvoeren met het OLAZ (Openbaar Lichaam Afvalstoffenverwijdering Zeeland) en de Zeeuwse Reinigingsdienst. Nadrukkelijk in beeld is het nog aan te leggen bedrijvenpark Deltaweg, dat op het snijvlak van A58 en de Deltaweg (A256) moet komen. Goes wil er een milieustraat nieuwe stijl van maken, zoals dat heet een ‘circulair ambachtscentrum’. Een plek waar kringloop van nog te gebruiken spullen een grotere rol krijgt. Daarnaast kan zo’n ambachtscentrum gecombineerd worden met zaken als sociale werkvoorziening en onderwijs.

Kosten omlaag

De locatie Deltaweg wordt ‘een bij uitstek passende locatie’ genoemd. Toch wil de gemeente de mogelijkheid voor andere plekken ook nog openhouden. Verder moet het onderzoek antwoord geven op de vraag of de kosten omlaag gaan zodra verschillende diensten/gemeenten van de milieustraat nieuwe stijl gebruik gaan maken in samenwerkingsverband.

Foto: Zeker bij drukte kunnen op de huidige locatie aan het Geldloozepad gevaarlijke situaties ontstaan (© Omroep Zeeland)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden