Onduidelijkheid over komst waarnemend burgemeester Reimerswaal

KRUININGEN / MIDDELBURG – Het is niet duidelijk of en wanneer Reimerswaal een waarnemend burgemeester krijgt. Van een benoeming is op dit moment in elk geval geen sprake, laat Commissaris van de Koning Han Polman via een woordvoerder weten. 

door: Han Verbeem

Een vervanging van de ernstig zieke burgemeester José van Egmond ligt voor de hand, eerder deze week berichtte de PZC dat een waarnemer binnenkort kennis maakt met de Reimerswaalse raadsleden. Maar op het Provinciehuis in Middelburg wil men dit niet bevestigen.

Geen sprake van benoeming

Van een benoeming van een opvolger of waarnemer zou geen sprake zijn, zo laat Smid namens CvdK Han Polman weten. “Als dat zo is, stellen we de pers daarvan op de hoogte. Voor die tijd doen wij hierover geen mededelingen en gaan wij ook niet in op berichten die hierover eventueel eerder in de media zijn verschenen.”

Longembolie

Burgemeester José van Egmond is sinds augustus ziek; ze is getroffen door een dubbele longembolie. Inmiddels zou Van Egmond voorzichtig herstellende zijn en een klein deel van haar taken weer hebben opgepakt. Dinsdag stond de Opinieraad van Reimerswaal stil bij haar verjaardag, dezelfde dag kwam ook het bericht over een tijdelijk waarnemer naar buiten. Aanvankelijk bevestigde een gemeentewoordvoerder het nieuws. Maar dat bleek achteraf gezien voorbarig, de gemeente Reimerswaal verwijst inmiddels over de kwestie door naar het Provinciehuis. “Wij gaan hier tenslotte niet over.”

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden