Ontwerp Hotel Goes ter inzage

GOES – De gemeente Goes en Van der Valk praten er al sinds 2016 over: een (deels) nieuw hotel aan de Anthony Fokkerstraat. Na zo’n zes jaar is er een ontwerp dat nu ter inzage wordt gelegd. Daarmee is het nieuwe hotel er nog niet: er is ruimte voor inspraak, bezwaren kunnen nog worden ingediend en uiteindelijk is het aan de gemeenteraad om er ja (mits…) of nee tegen te zeggen.

Het ontwerp vraagt hoe dan ook om een aanpassing van het bestemmingsplan. Het ontwerp van het nieuwe hotel voorziet in een toren van veertien bouwlagen met een hoogte van 55 meter. Daarnaast een gebouw van drie bouwlagen met een hoogte van achttien meter. “Het wordt echt een landmark”, zegt wethouder Joost de Goffau. “En er zal zeker nog wel het een en ander aan discussie over plaats gaan vinden.

Tegen de vlakte

Onder de streep komt het erop neer dat het huidige hotelgebouw grotendeels gesloopt wordt. Aan de oostkant van het bestaande hotel (aan de kant van de Deltaweg, A256) verrijst een nieuw hoofdgebouw. Daar komt ook de ingang naar het hotel, het restaurant, de zalen en de welnessvoorziening. De bestaande 131 kamers die het hotel nu telt, gaan tegen de vlakte. Daar komen 151 kamers voor terug. Het huidige hoofdgebouw zal volgens het plan overigens blijven staan en zal dienst gaan doen als zalencentrum en conferentieruimte.

Bedrijvenpark

Het ontwerp voorziet verder in een forse uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen: van 257 naar 438. De huidige in- en uitrit zal ook straks dienst gaan doen als ontsluiting van het complex. Tijdens de aanleg van het bedrijvenpark Deltaweg kan nog gekeken worden naar de mogelijkheden van een extra ontsluiting.

foto: impressie van het nieuwe hotel (© Gemeente Goes)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden