Ontwerp IKC ’s-Heer Arendskerke gepresenteerd

’s-HEER ARENDSKERKE – In het Heer Arendhuis in ’s-Heer Arendskerke is maandagavond het ontwerp gepresenteerd van het nieuwe IKC (integraal kindcentrum: basisschool en kinderopvang). Het komt te staan op de plek waar nu de huidige school staat (Het Schengehof), aan de Slotstraat 3.

Het gaat om een zogenoemd ‘visie ontwerp’. Dat betekent dat er de komende maanden nog zaken gewijzigd kunnen worden.

Verhuizing

Er is een aantal redenen waarom besloten is om de nieuwe school op de huidige locatie te bouwen. Allereerst omdat dat die plek redelijk centraal in het dorp ligt. Daarnaast zitten aan die locatie geen ingewikkelde planologische procedures vast. Het betekent wel dat de honderdtwintig kinderen uit ’s-Heer Arendskerke en Eindewege tijdens sloop en bouw ergens anders moeten worden ondergebracht. Zij verhuizen zolang naar een pand aan de Deestraat. Aan het begin van het schooljaar 2024-2025 kunnen ze dan in hun nieuwe schoolgebouw terecht.

Wensenlijst

Het huidige, vijftig jaar oude schoolgebouw aan de Slotstraat is niet meer van deze tijd. Het sluit niet meer aan bij de moderne vormen van onderwijs en is bovendien niet duurzaam. Vandaar dat school (Albero), kinderopvang (Kibeo) en gemeente Goes met elkaar om de tafel zijn gaan zitten. Er is een lijst met wensen opgesteld en die is bij verschillende architectenbureaus neergelegd. Uiteindelijk kwam het ontwerp van het Haagse bureau TenW Architecten als winnaar uit de bus.

foto: impressie van het nieuwe schoolgebouw (ontwerp: TenW Architecten)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden