Ook Bevelandse PvdA’ers in actie voor betere treinverbindingen

KRUINUINGEN / KAPELLE / GOES – Marjolein Sinke-Oele (PvdA Reimerswaal) overweegt, in navolging van haar West-Brabantse collega’s uit Bergen op Zoom en Roosendaal, een brandbrief naar Reimerswaalse college te sturen over het treinverkeer van en naar Brabant. Ze wil dat de Zeeuwse spoorgemeenten, samen met de provincie, bij de NS aandringen op betere treinverbindingen. Ook Cobie van Zetten (PvdA Kapelle) trekt bij haar college aan de bel. Zij wil via het OZO, het overlegorgaan Zeeuwse overheden, de druk bij de NS opvoeren.

door: Han Verbeem

“De overvolle treinen en slechte aansluitingen op station Roosendaal zijn al járenlang een probleem voor de Zeeuwen die in Brabant werken”, zegt Sinke-Oele. “Het is nauwelijks mogelijk om op tijd je bestemming te bereiken.”

Aansluiting streekbussen

Marco Eestermans van PvdA Goes wil vooral een brede aanpak van het OV in Zeeland. Jongeren die in voor hun studie per trein reizen, missen niet alleen aansluitingen maar missen vervolgens de streekbus naar huis. “Dan is het maar te hopen dat er ouders of bekenden zijn die ze met de auto komen ophalen.” Natuurlijk is het niet realistisch om ’s nachts lege bussen te laten rijden door de Bevelanden. “Maar er zijn ook mogelijkheden met kleinschalig vervoer op maat.” Eestermans zal overigens géén brief naar het Goese college sturen met daarin het verzoek voor een lobby naar Den Haag. “Het is nu volop vakantietijd, dat krijgen we niet voor elkaar”, zegt hij. Wel staat hij volmondig achter de oproep van zijn PvdA-collega’s.

Foto: Door de slechte aansluitingen missen mensen vaak hun trein of bus. (Pixabay)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden