Ook Noord-Beveland laat inwoners meedenken over toekomst toerisme

WISSENKERKE – Ruim 2.600 inwoners van Noord-Beveland, ongeveer eenderde van de bevolking, mogen meedenken over de toekomst van het toerisme op het eindeloze eiland. Zij krijgen een uitnodiging om mee te toen aan een onderzoek van het HZ Kenniscentrum Kusttoerisme. Vorige maand besloot ook Reimerswaal tot een soortgelijke raadpleging onder de bevolking en daarmee de bewoners te betrekken bij het toeristisch beleid.

door: Han Verbeem

De vragenlijst zich op de mate waarin de inwoners het toerisme steunen en welke factoren daarbij een bepalende rol spelen. Wethouder Stephan van Belzen vindt het belangrijk om te weten hoe zijn inwoners daarover denken en wat mogelijke verbeterpunten zijn. Volgens de wethouder is de steun van de inwoners een belangrijke graadmeter voor toeristische ontwikkelingen op het eindeloze eiland. Van Belzen wil de bevindingen van het onderzoek daarom benutten om “de toeristische visie en de ambitie in balans te brengen.”

Naar evenredigheid

“Actuele cijfers en gevoelens zijn daarbij voor de gemeente belangrijk”, benadrukt Van Belzen en de lokale bewindsman hoopt dat zoveel mogelijk mensen de enquĂȘte zullen invullen. De zes kernen van Noord-Beveland -Wissenkerke, Colijnsplaat, Kortgene, Kamperland, Kats en Geersdijk- worden naar evenredigheid bij het onderzoek betrokken, aldus de wethouder.

Foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden