Open dag bij Stoomtrein in Hoedekenskerke

HOEDEKENSKERKE – Stoomtrein Goes-Borsele organiseert op zaterdag 2 april in vestiging ‘De Buffer’ in Hoedekenskerke een open dag. Vrijwilligers zullen hun werk laten zien. Daarbij hoort ook het tonen van de door hen geheel nieuw ingerichte restauratiewagon, die vanaf nu een vast onderdeel uitmaakt van de horecavoorziening. Inmiddels is er naast de wagon ook een breed perron gerealiseerd dat dienst doet als terras. Het spoorwegthema van ‘De Buffer’ wordt hiermee verder versterkt.

Voor bezoekers van de open dag worden er met de minitrein gratis ritten gereden door het naast De Buffer gelegen park ‘De Pluimweide’. Ook het runnen van deze minitrein is vrijwilligerswerk. In de afgelopen winter werd een aanzienlijk deel van de minispoorbaan vernieuwd, zodat deze er weer jaren tegen kan.

De open dag vindt plaats in en om ‘De Buffer’, Waardweg 4 in Hoedekenskerke, van 10:00-15:00 uur op zaterdag 2 april.

Vrijwilligers gezocht

De open dag is gratis en geheel vrijblijvend te bezoeken, maar de vrijwilligers hopen op de open dag ook een aantal nieuwe mensen enthousiast te maken voor het vrijwilligerschap. Stoomtrein Goes-Borsele draait bijna helemaal op vrijwilligers en dat geldt ook voor de vestiging in Hoedekenskerke. Met het nieuwe rijseizoen van de stoomtrein in aantocht is versterking van het team zeer welkom.

Er wordt vooral gezocht naar (kassa)hulp in de zelfbedieningshoreca en de souvenirwinkel (alle leeftijden vanaf 15 jaar), maar er is ook plaats voor nieuwe conducteurs en machinisten voor de minitrein (alle leeftijden vanaf 12 jaar) en voor allerlei onderhoudsmedewerkers.

Foto: ‘De Buffer’ (Stoomtrein Goes-Borsele)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden