Open Monumentendag 11 & 12 september Borsele

HEINKENSZAND – Na een jaar afwezigheid door coronamaatregelen wordt zaterdag 11 en zondag 12 september in de gemeente Borsele deelgenomen aan de landelijke Open Monumentendag. De versoepelingen in het coronabeleid maken het mogelijk om dit jaar, zij het in afgeslankte vorm, weer deel te nemen.Een beperkt aantal monumenten in de gemeente Borsele stellen hun deuren open voor het publiek. Toegang tot de deelnemende monumenten is gratis. 

 

Ontstaan Open Monumentendag

De eerste Open Monumentendag in Nederland werd gehouden in 1987. Het idee is overgenomen uit Frankrijk waar volgens eenzelfde model monumenten opengesteld worden voor het publiek. Het idee achter de Open Monumentendag is de belangstelling van het publiek voor monumenten en het draagvlak voor monumentenzorg te vergroten. Inmiddels is de Open Monumentendag uitgegroeid tot één van de best bezochte culturele evenementen in Nederland. 

 

Programma

In de gemeente Borsele zijn zaterdag 11 september de volgende monumenten te bezoeken: Slot Baarland, molen ‘De Hoop en Verwachting’ Borssele, PKN-Kerk Driewegen, de ‘Koutermolen’ en PKN-Kerk ‘De Ark’ Hoedekenskerke, molen ‘De Poel’ Nisse, boerderij ‘Tien Gemeenten’ Oudelande, RK-Kerk en Pastorie en molen ‘De Blazekop” in Ovezande.

Zondag 12 september zijn de volgende monumenten te bezoeken: molen ‘De Hoop en Verwachting’ Borssele, PKN-Kerk Driewegen, PKN-Kerk ‘De Ark’ Hoedekenskerke, boerderij ‘Tien Gemeenten’ Oudelande en molen ‘De Blazekop” in Ovezande.

Foto: molen ‘De Hoop en Verwachting’ in Borssele (Streekomroep de Bevelanden)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden