Oud-burgemeester Rabelink informateur Borsele

HEINKENSZAND – Oud-burgemeester van Schouwen-Duiveland, Gerard Rabelink, gaat in de gemeenteraad van Borsele als informateur aan de slag. De winnaar van de jongste verkiezingen, de Lokale Partij Borsele (LPB) heeft hem daarvoor benaderd.

Omdat de LPB op 16 maart de meeste stemmen binnenhaalde, is het aan deze partij om de vorming van een nieuwe coalitie in eerste instantie vorm te gaan geven. Aanvankelijk wilde LPB-fractievoorzitter Rien van Hekken dat zonder informateur gaan doen, maar een rondje langs de andere raadsfracties heeft hem op andere gedachten gebracht.

Samenwerking op hoofdlijnen

De partij heeft vervolgens oud-burgemeester Gerard Rabelink bereid gevonden om als informateur aan de slag te gaan. Hij heeft opdracht gekregen te onderzoeken welke fracties samen een coalitie willen vormen, bij voorkeur met de LPB. Ook zal Rabelink op hoofdlijnen in kaart gaan brengen hoe de inhoudelijke samenwerking eruit kan komen te zien.

Comfortabele meerderheid

Of de LPB ook werkelijk in het college van B en W zal plaats gaan nemen, is nog de vraag. De zittende coalitie van SGP/CU, CDA en PvdA staat sterk. Deze partijen hebben samen (net als vóór de verkiezingen) twaalf van de negentien zetels in handen en kunnen dus rekenen op een comfortabele meerderheid in de gemeenteraad.

foto: Gerard Rabelink (© Omroep Zeeland)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden