Oud-raadslid Tin Janszen (SGP) uit Rilland overleden

RILLAND – Het vroegere SGP-raadslid Tin Janszen uit Rilland is 14 september op 81-jarige leeftijd overleden. Hij was 28 jaar gemeenteraadslid voor de SGP in Reimerswaal, waarvan de laatste jaren als fractievoorzitter.  In 2018 trad hij terug uit de raadspolitiek.

door: Han Verbeem

Als raadspoliticus was Tin Janszen een bestuurder met een sociale inslag; een geboren en getogen Amsterdammer, opgegroeid in de naoorlogse wederopbouwjaren, die naar Rilland is verhuisd nadat hij er “zijn Zeeuwse meisje” had ontmoet.

Welzijn

Als raadspoliticus was hij lid van de commissie Welzijn. Zelf vond Tin Janszen het de mooiste van alle commissies, “want de onderwerpen gingen niet over stenen maar over mensen, onderwijs en  cultuur” – zo blikte hij in 2018 bij zijn afscheid terug op zijn raadsperiode.

Maatschappelijk

Naast zijn raadswerk voor de SGP vervulde Janszen diverse maatschappelijke functies. Zo was hij onder anderen bestuurslid bij De Zandbaan, de reformatorische basisschool in zijn woonplaats. Ook zat Janszen in het bestuur van een woningbouwvereniging en was hij lid van de woningtoewijzingscommissie. Ook mocht hij een tiental jaren als diaken de Gereformeerde Gemeente te Rilland dienen.

Burgemeester José van Egmond reageert bedroefd op het overlijden: “We zijn hem dank verschuldigd voor zijn jarenlange betrokkenheid en inzet bij het lokale bestuur”, zo schrijft ze op Twitter.

Foto: Tin Janszen (SGP Reimerswaal)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden