Oud-wethouder Martien van Overloop keert terug in college Reimerswaal

YERSEKE / KRABBENDIJKE – Het nieuwe college van Reimerswaal is compleet. Martien van Overloop is tweede wethouder voor Leefbaar Reimerswaal. Eeder zijn de namen van de overige drie kandidaten bekendgemaakt: Maarten Both en Ad Meeuwsen (beiden SGP) en Nico van der Hoest (Leefbaar Reimerswaal). Van Overloop is de enige deeltijdwethouder in het college, voor vier dagen in de week.

door Han Verbeem

Eerder deze week gaf partijleider Marien Weststrate van Leerbaar aan meer tijd nodig te hebben voor de keuze van zijn tweede wethouder. Hij had al zeventien kandidaten gesproken en woensdagmiddag volgde een gesprek met een achttiende gegandigde. Daarbij is de keuze gevallen op Van Overloop. Hij was al eerder wethouder in Reimerswaal, van 1994 tot 2004. Hij zat destijds in het college voor Bewoners Belangen Reimerswaal (BBR). Uit deze partij is Leefbaar Reimerswaal ontstaan.

Zanddijk

Martien van Overloop is fruitteler, woont in Yerseke en is één van de gezichten in het bewonersprotest tegen de vebreding van de Zanddijk. Van Overloop is uitgesproken voorstander van de aanleg van de oostelijke ontsluitingsweg voor Yerseke. Ook is hij actief in de seniorenraad. Volgens Weststrate zal Van Overloop zich in het college echter neutraal opstellen en legt daarom zijn maatschappelijke nevenfuncties neer. Met de bekendmaking van de laatste van de vier wethouders is het mogelijk het Reimerswaalse college nog vóór het zomerreces, op 12 juli te beëdigen, aldus Weststrate.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden