Politie neemt persluchtbuks in beslag na melding illegale jacht

RILLAND – De politie heeft een persluchtbuks in beslag genomen in het buitengebied van Rilland. Agenten gingen er samen met handhavers van de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Zeeland polshoogte nemen na een melding van illegaal jagen.

In de buurt van Rilland vonden ze een automobilist die aan de omschrijving van de melder voldeed. Bij het doorzoeken van de auto vonden ze de persluchtbuks. Met zo’n persluchtbuks kunnen onder hoge druk kleine balletjes worden afgeschoten.

Strafbaar

Het bezit van zo’n persluchtbuks is doorgaans niet strafbaar, maar het gebruik ervan is dat vaak wel. Zo mag je ze niet afschieten richting personen of dieren. Verder mag je ze niet op straat bij je hebben, mogen ze niet op echte vuurwapens lijken en mag je ze niet meegeven aan minderjarigen. Wanneer je zo’n persluchtbuks vervoert, mogen er bovendien geen kogeltjes in zitten. Gebruik op eigen terrein is wel toegestaan.
In dit geval was daar geen sprake, daarom heeft de politie het wapen in beslag genomen. Maar de agenten besloten om de eigenaar in dit geval niet te beboeten. Hij kwam er vanaf met een waarschuwing, schrijft de wijkagent op Instagram.
 
Dit is een bericht van Omroep Zeeland
 
Foto: Pixabay
Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden