PvdA en GroenLinks Goes samen de verkiezingen in

GOES – Partij van de Arbeid en GroenLinks in Goes gaan volgend jaar maart met een gezamenlijke lijst de gemeenteraadsverkiezingen in. Beide partijen hebben nu elk twee zetels in de raad.

Marco Eestermans (PvdA) en André Alting (GroenLinks) geven aan dat ze door de samenwerking beter aan een ‘eigen linkse agenda’ kunnen werken. “Uiteindelijk vertellen we vaak hetzelfde verhaal in de gemeenteraad.” Het sociaal domein, voldoende huizen voor starters en de energietransitie staan bovenaan de prioriteitenlijst.

Objectief

Er is inmiddels een conceptlijst samengesteld. Eestermans wordt lijsttrekker. “Daar hebben we als GroenLinks niet moeilijk over gedaan”, zegt André Alting. “Je moet ergens een objectieve maat nemen.” Hij doelt daarmee op het feit dat de PvdA in 2018 meer stemmen binnenhaalde: 47 om precies te zijn. Verder is gekozen voor een systeem van om-en-om PvdA en GroenLinks, dus Marco Eestermans 1, André Alting 2, Wouter van der Pijl (PvdA) 3, Astrid de Jong (GroenLinks) 4 enzovoort. Anezka van de Weg, die nu als interim raadslid in de fractie van GroenLinks zit, staat op nummer 10.

Grootste

Door de handen ineen te slaan hopen de twee op meer zetels in de raad. De Partij van de Arbeid haalde in 2018 bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen 8,75 procent van de stemmen binnen, GroenLinks 8,49 procent. Hadden ze toen een gezamenlijke lijst gehad, zouden ze voor wat betreft het aantal stemmen na het CDA de grootste fractie van Goes zijn geweest.

 

Foto boven: Marco Eestermans (links) en André Alting gaan gezamenlijk de gemeenteraadsverkiezingen in

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden