Radiopresentator Herman van den Dries (53) overleden

OVEZANDE/GOES – Radiopresentator en technicus Herman van den Dries is dinsdagmiddag op 53-jarige leeftijd na een ziekbed van enkele maanden in Goes overleden. Herman werd in december 2020 gediagnosticeerd met slokdarmkanker. Later werden uitzaaiingen naar onder meer zijn lever ontdekt.

‘Boos’ dat hem dit overkwam. Herman kon er niet over uit en weigerde in eerste instantie toe te geven. Hij had het gevoel in een nare droom vast te zitten waar hij ieder moment uit kon ontwaken om dan te zien dat alles goed was en dat het slechts een droom was. De ziekte was helaas geen droom en Herman kreeg te maken met chemokuren en complicaties. Beiden beperkten zijn leven en boden geen soelaas voor een verbetering.

Op jonge leeftijd raakte Herman gefascineerd door muziek en deejays. Dat wilde hij ook en zo geschiedde. Herman ging als DJ aan de slag in het Zuidbevelandse en vond al snel zijn ‘draai’ in Kiekieris. Later werden onder meer Toreador en De Blaauwe Steen in Goes aan toegevoegd. De ‘eighties’ waren helemaal zijn ding; ABBA waren helden maar ook Duran Duran en Simple Minds. Hij genoot er met volle teugen van.

Van bar-dancing of discotheek naar de radio was een kleine stap. Herman ging als presentator en technicus aan de slag bij Ziekenomroep Nomen Nescio. Stiekem ging hij af en toe op bezoek bij de illegale radiozender Golden Wave die 24-uur per dag vanuit Goes uitzond. Bij Nomen Nescio werd ingetogen radio gemaakt, bij Golden Wave was het een stuk losser. Toch zou hij nooit bij de illegale zender ‘in dienst’ komen. Net toen hij er klaar voor was stopte de zender en verhuisde naar België onder de rook van Bergen op Zoom. Inmiddels werd in Goes wel hard gewerkt om een lokale omroep te beginnen: Omroep Goes. Toen er mensen gevraagd werden hoefde Herman geen twee keer na te denken.

Herman kreeg een relatie, werd vader en de liefde voor het gezin kreeg voorrang op zijn radiowerk. Daarnaast had hij nog enkele grote hobbies zoals hardlopen en reizen. Menig wedstrijd, of het nu van AV’56 uit Goes of de Kustmarathon, werd door Herman van begin tot het einde uitgelopen. Zijn passie voor reizen bracht hem heel de wereld over: Canada, de VS, Indonesië en meer.

Uiteindelijk kwam Herman toch weer met radio in aanraking. Op Radio Reimerswaal startte hij het programma Eighties Time waarin hij nieuwsflitsen en muziek uit zijn favoriete decenium, de jaren 80, draaide. Toen Radio Reimerswaal opging in de nieuwe streekomroep voor de Bevelanden verhuisde Herman als één van de eerste medewerkers mee en kwam zonder het eigenlijk te beseffen op die manier terug bij de ziekenomroep, inmiddels ook opgegaan in de streekomroep, en de mensen achter de illegale zender Golden Wave, waarvan er verschillende bij de streekomroep zitten.

Dinsdagavond was heilig voor Herman. Dan mocht hij op de radio. Zijn ziekte maakte dat het soms lastig werd maar toch probeerde hij er het beste van te maken. Drie weken geleden vertelde hij in een emotioneel gesprek dat het niet meer ging en dat hij de handdoek in de ring moest gooien. Niet veel later werd Herman overgebracht naar de palliatieve afdeling van Ter Valcke in Goes waar hij dinsdagmiddag in het bijzijn van zijn vrouw is overleden.

Het bestuur en de medewerkers van Streekomroep de Bevelanden zijn trots je gekend te hebben, met je gewerkt te mogen hebben, gelachen en gehuild. Je was een gewaardeerde collega en zal herinnert worden als een man met een ruim hart.

Behouden vaart.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden