Regentonactie van start in Goes

GOES – Inwoners van de gemeente Goes kunnen ter voorkoming van wateroverlast een regenton bestellen. De regentonnen worden aangeboden onder de noemen ‘alle B-tjes in de ton’ en zijn onderdeel van de duurzaamheidscampagne die de gemeente onlangs begonnen is. De regentonnen, verkrijgbaar in drie varianten, zijn online te bestellen via de website van de gemeente.

 

Klimaatverandering

Droogte en extreme regenbuien wisselen elkaar af. Deze buien kunnen in een korte tijd zorgen voor een overlopende riolering en veel water op straat. Het aansluiten van een regenton zorgt voor een vertraagde afvoer van het regenwater en ondersteunt hiermee de waterafvoer. Bovendien kan het opgevangen water worden gebruikt om de planten water te geven of als drinkwater voor huisdieren.

Zo maken we onze gemeente klimaatbestendiger én besparen we kostbaar drinkwater. Alle B-tjes helpen, want al die kleine B-tjes samen, maken een groot verschil!

 

Zolang de voorraad strekt

De regentonnen worden niet gratis uitgedeeld, maar kunnen door inwoners van de gemeente Goes tegen een gereduceerde prijs worden gekocht. Informatie hierover staat op de speciaal voor deze actie in het leven geroepen website. Hier staan ook alle voorwaarden vermeld.

In de eerste ronde van de actie zijn 380 regentonnen beschikbaar voor de inwoners van de gemeente Goes.

Als de regentonnen allemaal verkocht zijn, wordt de opbrengst gebruikt om nog meer regentonnen beschikbaar te stellen. De actie wordt net zolang herhaald tot het budget op is.

 

Foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden