Riet en Pauw Poleij uit Goes 65 jaar getrouwd

GOES – Riet en Pauw Poleij vieren hun 65-jarige bruiloft. Om dit heugelijke feit te vieren bracht burgemeester Margo Mulder een felicitatiebezoek aan het echtpaar.

Hun dochter Helmine Poleij vertelt over hun levensloop: “Mijn vader, Pauw, is geboren op 12 november 1934 in Yerseke. Hij was de jongste jongen uit een gezin met acht kinderen; hij had zes zussen en een broer. Zijn beide ouders zijn al vroeg overleden. Mijn moeder, Riet, is geboren op 19 december 1934 in Krabbendijke. Zij was de oudste dochter uit een gezin met drie kinderen. Ze had nog een broer en een zus. Mijn ouders leerden elkaar kennen op hun 18de. Toen zij 21 waren, overleed mijn opa (de vader van mijn vader) en na hun huwelijk zijn zij in het huis van opa gaan wonen in Yerseke.”

“Mijn vader werkte eerst op het graanfactorbedrijf van zijn vader. Vervolgens ging hij de administratie doen bij een zwager en daarna ging hij werken voor het Waterschap in Goes. Mijn moeder heeft de kweekschool (pabo) gedaan en werd kleuterleidster. Later werkte ze in Goes op een peuterspeelzaal en ze was actief in het Rode Kruis.”

“Mijn ouders zijn getrouwd op 14 augustus 1957. Mijn oudste zus is geboren in Yerseke, op 30 mei 1958. Mijn andere zus werd geboren in het ziekenhuis in Goes, op 2 augustus 1959. Zelf kwam ik als laatste op de wereld, op 1 april 1965. Mijn ouders hebben vijf kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. Het achtste kleinkind is op komst. Inmiddels wonen mijn ouders in Goes, in de Van de Spiegelstraat.”

Foto: © Streekomroep de Bevelanden (Hans Colijn)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden