Robot maait voortaan de sportvelden in Borsele

HEINKENSZAND – Geen mensen, maar robots maaien voortaan de velden van de tien sportaccommodaties in Borsele. De gemeente heeft de robotmaaiers deze week in ontvangst genomen.

Tot dusver werd het maaiwerk gedaan met een tractor met daarachter een maaimachine. Iemand moest die trekker op diesel besturen en het gras werd er niet per se beter van als de tractor er baantjes overheen reed. Zeker niet na een stevige regenbui. De afgelopen jaren is daarom geëxperimenteerd met een robotmaaier in Hoedekenskerke. Dat is goed bevallen.

Tractor

Met de robotmaaiers hoopt de gemeente een aantal vliegen in één klap te slaan. Ze zijn elektrisch en dus milieuvriendelijker.  Bovendien kunnen ze alle sportvelden op vrijdagavond maaien. Met één tractor en een maaimachine lukt dat niet. En dan is er nog het kostenaspect. Omdat niemand deze robots hoeft te besturen, zegt de gemeente 22.000 euro uit te sparen aan personeelskosten. Dat zou betekenen dat de maaiers zichzelf binnen negen jaar kunnen terug verdienen. Voor de zestien robots is een bedrag van 180.000 euro uitgetrokken.

foto: de robotmaaiers © Gemeente Borsele

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden