Rolstoelvriendelijk picknicken: het kan straks in Reimerswaal

KRUININGEN – Wandelen, fietsen en recreëren moet in Reimerswaal voor iedereen mogelijk zijn met toegankelijke voorzieningen. Dat geldt ook voor de gemeentelijke picknicktafels, vindt Olaf Buteijn van het CDA. Het raadslid heeft samen met PvdA een voorstel ingediend, die door de gemeenteraad unaniem is aangenomen. 

door: Han Verbeem

De bestaande, openbare tafels op toeristische locaties blijven staan. Maar als ze aan vervanging toe zijn, komen er rolstoelvriendelijke exemplaren voor in de plaats die ook toegankelijk zijn voor mensen met kinderwagens. Het is één van de voorstellen die bij wijze van motie in de gemeenteraad is aangenomen. Dinsdag besprak de Reimerswaalse raad de kadernota, dat dient als uitgangspunt voor vatstelling van de begroting. Daarbij zijn in totaal acht moties besproken: van het verstrekken van duurzaamheidsleningen tot extra parkeervoorzieningen bij zwembad Den Inkel.

Geschenkwoningen

Een van deze moties betreft de bescherming van geschenkwoningen, die na de Ramp van 1953 door buitenlandse regeringen zijn aangeboden aan de watersnoodslachtoffers. Zo staan in Hansweert en Kruiningen woningen die een geschenk waren van Zweden en Noorwegen. Hans van Stel (PvdA) verwijst naar een soortgelijke motie die in de Provinciale Staten is aangenomen. “De woningen zijn karakteristiek, beeldbepalend en erfgoed dat bewaard moet blijven.” De SGP vindt het toekennen van een beschermde status ‘ver gaan’, omdat het particuliere woningen betreft. Met een onderzoek naar de toekomst van de geschenkwoningen kunnen de staatkundig gereformeerden wel akkoord gaan. Ook de wethouder kan met de onderzoeksopdracht uit de voeten. Leefbaar Reimwerswaal is tegen: “Dan is het hek van de dam. Als we woningeigenaren dingen gaan opleggen, dan moet de gemeente daar ook aan meebetalen.”

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden