Ruilwinkel Goes bestaat 15 jaar

GOES – De Ruilwinkel in Goes viert feest dit jaar! 15 jaar geleden opende de Ruilwinkel op 17 maart voor het eerst haar deuren. Burgemeester Margo Mulder en wethouder André van der Reest brachten samen met medewerkers van SMWO en enkele (jubilerende) vrijwilligers een toast uit op de Ruilwinkel. Op donderdag 19 mei viert de Ruilwinkel het jubileum uitgebreider met haar bezoekers en vrijwilligers.

De Ruilwinkel is niet alleen bedoeld om spullen in te leveren en te ruilen, maar het is ook een sociale ontmoetingsplek. Dat maakt de Ruilwinkel een bijzondere plek die inmiddels niet meer is weg te denken. “Ik ben heel erg trots op wat we mogen betekenen voor mensen uit de buurt. Er zijn zelfs een aantal vrijwilligers al 15 jaar werkzaam bij de Ruilwinkel. Dus zij zijn écht vanaf het ‘eerste uur’ betrokken”, vertelt coördinator Nel Bouterse van SMWO.

Deelnemers kunnen in de Ruilwinkel terecht om anderen te ontmoeten, werkervaring op te doen of een betekenisvolle vrijetijdsbesteding te hebben. Het is een plek waar veel verschillende mensen zich erg thuis voelen: jong, oud, man, vrouw, arm, rijk, lokale inwoners en immigranten, ze werken er allemaal samen en hebben eigen taken op basis van hun talenten.

Wethouder André van der Reest: “De Ruilwinkel is van belang voor de sociale cohesie. Het heeft een verbindend element en dat is wat wij graag zien in de wijken. Dat mensen naar elkaar omzien, voor elkaar zorgen en hart voor elkaar hebben.’

Scheidend SMWO directeur Marja Noordhoek prees de medewerkers van de Ruilwinkel voor hun inzet. Projectcoordinator Nel Bouterse kreeg een aandenken overhandigd, de aanwezige jubilarissen Gerda Vermeulen en Abi Berrevoets, beiden 15 jaar verbonden aan de Ruilwinkel, kregen bloemen overhandigd.

Iedereen is welkom bij de Ruilwinkel in Goes. Kijk voor meer informatie over deelname of spelregels op www.ruilwinkelgoes.nl

Foto: vlnr jubilaris Gerda Vermeulen, projectcoordinator Nel Bouterse en jubilaris Abi Berrevoets (SMWO)

Luister hieronder naar een interview met Nel Bouterse

 

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden