Schadebedrag jaarwisseling in Goes 34.000 euro

GOES – Bushokjes vernield, brievenbussen en ondergrondse containers opgeblazen. In Goes werden tijdens de jaarwisseling de nodige gemeentelijke eigendommen vernield. Het schadebedrag is bijna 34.000 euro.

Dat is minder dan vorig jaar. Maar over de afgelopen jaren blijft het schadebedrag oplopen. Tel daarbij op dat de gemeente ook dit jaar 11.000 euro heeft uitgetrokken om de schade juist zo veel mogelijk te beperken.

Explosieven

Burgemeester Margo Mulder: “We lijken het normaler te gaan vinden dat er op 31 december allerlei explosieven in brievenbussen en ondergrondse containers gestopt worden, terwijl datzelfde op een zomerdag tot headlines in het nieuws zou leiden. Er was veel zwaar vuurwerk, vandaar dat ik de term explosieven gebruik.”

Woonhuis

Vanwege het vuurwerkverbod was bijna ieder vuurwerk illegaal. Maar Mulder doelt op het spul dat ook verboden is als er geen vuurwerkverbod is. Juist aan het opsporen daarvan besteedde de politie veel aandacht. In Goes is het nodige in beslag genomen. “Het is belangrijk dat iedereen beseft hoe link het is als je honderden kilo’s van dit spul in een woonhuis hebt liggen”, zegt Mulder. “Los van de vraag of je voor of tegen het afsteken van vuurwerk bent, het gaat hier om illegaal vuurwerk en om het vernielen van eigendommen.”

Volgens Mulder gaat het om een maatschappelijk probleem, dat niet alleen door de politie of de gemeente kan worden opgelost. “Je moet als samenleving voelen dat je iets moet doen.”

foto: Omroep Zeeland

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden