Schokdemper van Kats, Coby Knip, op 1 september met pensioen

KATS – Coby Knip vertrekt na 38 jaar als  beheerder van het dorpshuis van Kats en is sinds 10 augustus met pensioen. Dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Donderdagavond 1 september is de afscheidsreceptie voor Coby, in dorpshuis De Vriendschap aan de Noordlangeweg.
 
door Han Verbeem
 
De receptie is van 19.00 tot 22.00 uur. Daarbij zullen Dorpsraad en bewoners van Kats de vertrekkende beheerder “op gepaste wijze uitzwaaien”, aldus bestuurder Chris van der Kraan. “Coby is door de tijd heen de sociale schokdemper van Kats geworden”, zegt Van der Kraan. “Ze hoort en ziet veel, oordeelt zelden en hielpt mensen door moeilijke tijden heen.”

Kordaat

Kordaat optreden is haar ook niet vreemd. “Als het moest dan laat ze op een vriendelijke manier, doch beslist, weten dat bepaalde zaken niet door de beugel kunnen.” Ook bij de jeugd kan ze een potje breken, merkt hij op. “Ze brengt je thuis, als je iets teveel ophad en sust ruzies.”

Vergroeid

Kortom: sociaal gezien was Coby niet te verslaan en vergroeid met haar Dorpshuis. Maar zelfs voor de  ‘schokdemper van Kats’ komt het moment om pensioen te gaan, aldus de Dorpsraadbestuurder. Tot het eind van dir jaar wordt het beheer van het dorpshuis tijdelijk waargenomen door Tonny Cappetijn, in afwachting van de nieuwe opzet die volgend jaar ingaat. Het bestaande gebouw wordt vernieuwd.

 

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden