SGB leent stoomlocomotief uit Hoorn

Goes – Op het depot van de Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) arriveerde vrijdag een stoomlocomotief per dieplader. De locomotief, eigendom van Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, wordt door de SGB de komende maanden geleend.

 

Eén van de eigen locomotieven van de SGB moet voor een reparatie aan de stoomketel langere tijd in de werkplaats blijven. De geleende locomotief gaat deze locomotief vervangen. In de komende zomervakantie zal de machine uit Hoorn afwisselend met een SGB-locomotief de treinen trekken op de museumspoorlijn Goes-Hoedekenskerke.

 

Locomotief werkte oorspronkelijk in Sluiskil

De geleende machine, die tegenwoordig de naam ‘Enkhuizen’ draagt, is geen onbekende in Zeeland. Niet alleen was de loc al eerder te gast bij de SGB, maar de locomotief is haar carrière zelfs in Zeeland begonnen. De machine werd in 1929 gebouwd door de Belgische fabrikant La Meuse voor de Nederlandse Stikstof Maatschappij in Sluiskil. Daar is de locomotief tot 1971 in dienst geweest. Sinds 1972 is de stoomloc in dienst van Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, eerst onder de naam ‘Sluiskil’, later als ‘Enkhuizen’.

Foto: SGB (Stoomtrein Goes-Borsele)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden