Shirin van Anrooij uit Kapelle zesde bij wereldbekerfinale veldrijden in Hoogerheide

KAPELLE – De ‘bloesem van Kapelle’, Shirin van Anrooij heeft zondag in Hoogerheide de zesde plaats behaald bij de wereldbekerfinale veldrijden, de Grote Prijs Adrie van der Poel. Van Anrooij wist zich na een moeizame start kranig te herstellen en naderde de kopgroep tot op enkele seconden. Maar uiteindelijk finishte de Zeeuwse op nagenoeg een minuut afstand van winnaares Marianne Vos. Als tweede kwam Lucinda Brand over de streep bij de laatste bekerfinale van het wielerseizoen. Puck Pieterse werd verrassend derde. Het eremetaal bleef voor Van Anrooij daarmee ver weg. Wel kon de 19-jarige Kapelse (volgende maand wordt ze 20) zondag een derde plaats op het podium voor de ‘beloften’ (vrouwen tot 23) innemen.
 
door: Han Verbeem
 
Uiteindelijk eindigde Shirin van Anrooij – uitkomend voor team Baloise Trek Lions – op de zesde plaats in het eindklassement.  Zaterdag finishte ze nog als tweede in het Belgische Hamme – zeventien seconden na Lucinda Brand. Maar in Hoogerheide ging het de Kapelse minder goed af. Al kort na de start kwam ze op op achterstand. Van Anrooij herstelde zich maar naar mate het tempo opliep – met demarrages van Vos en Brand –  lukt het haar niet een plaats bij de kopgroep van vijf te bemachtigen. Het verschil tussen nummer vijf, de Hongaarse Blanca Vas, en Van Anrooij bedraagt bij de finisg meer dan een halve minuut: 34 seconden.

Iserbyt winnaar bij mannen

De GP Adrie van der Poel is de laatste veldklassiekker vóór het wereldkampioenschap – zondag 30 januari in het Amerikaanse Fayetville. Bij de mannen won de Belg Eli Iserbyt de GP Adrie van der Poel met een eindtijd van 1 uur en 18 seconden. Als tweede finishte Lars van der Haar (NL) op twee seconden afstand,  Tom Piddock (GB) kwam als derde over de streep op drie seconden van Iserbyt. De grote ontbrekende bij de GP Adrie van der Poel, is naamgenoot en zoon van de oprichter, Mathieu van der Poel. De absolute favoriet moest om gezondheidsredenen voortijdig stoppen en kan dit seizoen daarom niet afronden.

Coronabeperkingen

Door de beperkingen vanwege de coronarisico’s beleefde  de GP Adrie van der Poel dit jaar een versoberde editie. Er zijn geen juniorenritten verreden en ook publiek was niet welkom. Wel was de wedstrijd op meerdere kanalen live te volgen op tv.
 
Foto: Shirin van Anrooij, rechts op de foto, op plaats drie bij de vrouwen tot 23 jaar. In het midden Puck Pieterse op plaats 1 en links Fem van Empel op plaats 2. (Foto: SO De Bevelanden)
Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden