Sluiting drugspand Goes

GOES – Burgemeester Margo Mulder heeft eerder deze maand een kamer en een zolder in een pand aan de Opril Westwal laten ontruimen vanwege een drugsvondst. De huurovereenkomst met de betreffende bewoner is door de verhuurder inmiddels beëindigd.

Burgemeesters kunnen op grond van artikel 13b van de Opiumwet een woning of een ruimte waar drugs gefabriceerd of verhandeld worden, sluiten.

 

Drugscriminaliteit bestrijden

De ontruiming van een deel van het pand aan de Opril Westwal is bedoeld om de betrokkenheid van deze locatie bij de georganiseerde drugshandel te doorbreken en eventuele overlast voor de direct omwonenden weg te nemen. Burgemeester Margo Mulder: “De wetenschap dat een pand deel uitmaakt of heeft gemaakt van het criminele circuit kan door omwonenden, gebruikers en bezoekers van het pand als bedreigend of onveilig worden ervaren. Door ingrijpen van de politie en de gemeente wordt het pand uit het criminele circuit gehaald. Bij vermoedens van dergelijke praktijken is het belangrijk om melding te doen bij de politie of Meld Misdaad Anoniem.

Helpen

Inwoners hebben ook de mogelijkheid om te helpen bij het bestrijden van drugscriminaliteit. Vermoedens van bijvoorbeeld een hennepkwekerij of een drugslaboratorium in de buurt mag gemeld worden bij de poltie (0900 8844) of Meld Misdaad Anoniem. Burgemeester Margo Mulder: “Samen houden we onze gemeente veilig”.

Foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden