SMWO start training Girls’ Talk+ in Goes

GOES – De training Girls’ Talk+ is bedoeld voor meiden vanaf 14 jaar. Het doel van de training is meiden weerbaarder maken in hun relaties en seksuele leven. Vooral als het gaat om het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag. De training is een reeks van 8 bijeenkomsten en start op 1 november in Goes. SMWO verzorgt deze training in samenwerking met de GGD.

Het programma heeft een positieve insteek: het realiseren van plezierige relaties en seksuele ervaringen, vrij van dwang, discriminatie en geweld. Verder richt het programma zich op het verbeteren van kennis, zelfvertrouwen, zelfbeeld en het vergroten van het sociale netwerk. Aan de hand van opdrachten gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over diverse thema’s, zoals bijv. flirten en daten, vrienden, plezier in seks en toekomstbeeld. Deze training is bedoeld voor meiden vanaf 14 jaar met enige relationele en/of seksuele ervaring of interesse. De deelnemers leren in kleine groepen (maximaal 8 personen) zich seksueel weerbaar te gedragen. De training wordt begeleid door een trainer van SMWO en een trainer van de GGD. 

“We richten ons tijdens de training op het bevorderen van seksueel gezond gedrag en het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het leren aangeven wat je wensen en grenzen zijn, is een belangrijk thema in de training”, vertelt trainer Eline de Ridder van SMWO.

De training is een reeks van 8 bijeenkomsten en start op 1 november. De trainingen vinden plaats bij SMWO, ‘s-Heer Elsdorpweg 12 in Goes en duren van 13:00 tot 14:30 uur. Aanmelden of informatie opvragen over deze training is mogelijk via cursussen@smwo.nl of (0113) 277 111. Na aanmelding volgt een korte intake. N.B. Deelname kan zonder doorverwijzing en er zijn géén kosten aan verbonden. Deelnemers ontvangen vooraf bericht over de startdatum en werkwijze.

 

Foto: Shutterstock

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden