SMWO verbindt, helpt en laat ontmoeten

GOES – Van 30 september t/m 7 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Een week om dit thema extra aandacht te geven en bespreekbaar te maken, mensen met elkaar te verbinden en oog te hebben voor elkaar. Bij SMWO staat dit thema niet alleen deze week, maar het hele jaar door centraal.

Eenzaamheid kan voor iedereen anders zijn of iets anders betekenen. De ene persoon voelt zich eenzaam omdat hij of zij niet veel sociale contacten heeft, of niet goed mee kan in de klas. De ander voelt zich eenzaam door verlies van een dierbare. Ook kan het zijn dat mensen zich buitengesloten voelen omdat alles digitaliseert.

 

Wat kan SMWO voor u betekenen

Bij SMWO vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Gelukkig kan er door de veranderingen van de coronamaatregelen ook steeds meer. Onze welzijnswerkers en jongerenwerkers organiseren activiteiten voor jong en oud in de buurt. Zij signaleren eventuele vragen voor hulp en verwijzen waar nodig door naar de juiste hulp. Inwoners uit de Oosterschelderegio kunnen ook een beroep doen op de hulp van onze maatschappelijk werkers. Bijvoorbeeld met vragen over werk, opvoeding, relaties, geldzaken of verwerking. Vrijwilligers zetten we in om mensen te ondersteunen in boodschappen doen, te werken in de stadstuin of om een maatje te worden van iemand. Kijk voor meer informatie op www.smwo.nl.

 

Wat kunt u zelf doen?

Heeft u het idee dat iemand in uw omgeving eenzaam is? Eenzaamheid verzachten kan al door een klein gebaar: een praatje of samen een kopje koffie of thee kan al verschil maken. Omzien naar elkaar doen we samen. SMWO samen met u!
 

Wilt u iets betekenen voor een ander of heeft u behoefte aan een luisterend oor? De receptie en het informatiepunt van SMWO zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 – 12:00 en van 13:00 – 17:00 uur via (0113) 277 111 of info@smwo.nl.

 

Foto via SMWO

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden